Slaget om Södertälje

Foto: Assyria TV

Förra veckan åkte Assyriska till västkusten och fick med sig en poäng hem efter ett oavgjort resultat mot Ljungskile. Matchen slutade 1-1 efter att Simon Strand rullat in Assyriskas mål. Den här veckan har Assyriska precis som vanligt använt dagarna för att återhämta sig från den senaste matchen för att succesivt sedan börja fokusera på nästkommande match och den fortsatta jakten på fler poäng.


I senaste matchen drog Fredrik Holster först på sig en varning som innebär avstängning i söndagens match och sedan en känning i vaden som tvingat honom till vila under veckan. Även Ken Fagerberg drog på sig en skada i form av en stukad fot. I Kens fall kommer foten att testas innan match för att se om foten håller för söndagens derby. Sedan tidigare är Kenny Pavey borta på grund av skada i foten.


Taktiskt förberedda

Den här veckan har fokus annars varit på det taktiska. Med ett bollskickligt lag som Syrianska, som spelar annorlunda fotboll än tidigare motståndare, har försvarsspelet kalibrerats ytterligare inför söndagens match.


- Vi har vårt grundtänk och vår spelidé, men man måste vara medveten om att det finns en motståndare på andra sidan plan också. Vi vet att Syrianska är tekniskt begåvade och kommer att förbereda oss därefter, säger den Assyriskafostrade huvudtränaren.


Fredrik Samuelsson som hann med hela 171 matcher i den rödvita tröjan har själv stått på plan ett flertal gånger när det vankats derby mot Syrianska. Han vet vad som gäller och vad en vinst på söndag betyder.


- Alla matcher är viktiga. Vi ger alltid 100 %, men vi vet också att den här matchen betyder oerhört mycket för publiken. Därför hoppas jag att även folket på läktarna kommer att tagga till för att hjälpa oss som den 12 spelaren. Jag vill att publiken är med och hejar fram grabbarna på plan. På söndag tänker vi visa att vi är värda att bära Assyriskatröjan, lovar Fredde.



På söndag smäller det, lita på att Assyriska är laddade inför drabbningen.




Assyriska FF - Syrianska FC

Tid: Söndagen den 19 juni kl 18.00

Plats: Södertälje Fotbollsarena


Skribent:Nahir Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩