Motståndarkoll: IK Sirius

Foto: Svenskfotboll.se

Superettans sommaruppehåll tar på söndag slut och Assyriska äntrar fotbollsplanen för att spela match efter tre veckors frånvaro av matcher. Assyriska, som bytte tränare till Fredrik Samuelsson efter sju omgångar, hade en poängrik period efter det med sex förlustfria matcher men lyckades tyvärr inte hålla i den sviten hela vägen till uppehållet. Det blev en borta- och hemmaförlust mot Trelleborgs med 2-0 respektive Sirius med 1-2. Efter 15 matcher har Assyriska lyckats spela ihop 13 poäng vilket ger en 14:e plats i tabellen, två poäng ifrån säker mark. 


Söndagens motståndare Sirius gick till sommaruppehåll med serieledningen i behåll när de vände ett 1-0-underläge på Södertälje Fotbollsarena till 1-2 och kunde inkassera tre poäng vilka ger en poängsumma på 31 poäng. Sirius två mål gjordes av Dragan Kapcevic, som efter det befäste sin ledning i den interna skytteligan och ger honom en delad andraplats med åtta mål i Superettans skytteliga, tillsammans med HBK:s Alexander Ruud Tveter och bakom DFF:s nyförvärv Oke Akpoveta som gjort tio mål. 


Sirius har inte legat på latsidan under uppehållet och har förstärkt truppen för att kunna behålla serieledningen och säkra allsvenskt spel nästa säsong, som vid avancemang skulle innebära den första säsongen i Allsvenskan sedan 1974. Två spelare har värvats in för att stärka truppen inför hösten, ett nygammalt ansikte i offensive mittfältaren Moses Ogbu som varit i Jönköpings Södra och vänt, samt Jesper Arvidsson som senast kommer från norska Vålerenga. Ogbu som gjort sex säsonger i Sirius kom dit som 18-åring 2009 och har varit med om att spela upp Sirius från Division 1. Inför den stundande säsongen lämnade han Uppsala och Sirius för Jönköping och allsvenskt spel, men är nu tillbaka i Uppsala. Jesper Arvidsson lämnade Vålerenga efter att ha gjort sex matcher under första halvan av säsongen, dessförinnan representerade han Djurgårdens IF och hyllades för sitt spel som ytterback. Tidigare har han spelat för Åtvidberg och Elfsborg.


Däremot har man även släppt spelare till andra lag, en av dessa amerikanske Paul Torres som förstärker Assyriska och Kujtim Bala som lämnade för Dalkurd. 


Under uppehållet har Sirius även hunnit med att spela en träningsmatch mot seriekollegan IK Frej hemma på Studenternas IP:s naturgräs. Matchen slutade 3-0 i hemmafavör efter att Dragan Kapcevic gjort två mål och Kingsley Sarfo gjort ett. Nästa lag som ska försöka ta poäng av Sirius på deras hemmaplan blir Assyriska som på söndag gästar Studenternas IP i uppstarten av andra halvan av Superettan 2016. 


IK Sirius - Assyriska FF

Tid och datum: kl 18.00

Plats: Studenternas IP
Skribent:Renyo Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩