Motståndarkoll: Syrianska FC

Foto: Svenskfotboll.se

Syrianskas säsong har varit minst sagt turbulent. Säsongen inleddes med göteborgaren Bosko Orovic, som gjorde sin första säsong som huvudtränare på elitnivå, vid rodret. Efter en mindre gynnsam period valde Orovic att säga upp sig på grund av personliga skäl. Andretränare Steven Younan tog över i en interimperiod och ledde laget i förlustmatchen mot Halmstad, som slutade 2-0 i hemmafavör. Efter matchen mot Halmstad tog Syrianska in Tino Katsoulakis som i sin första match ledde laget mot Dalkurd, en match som slutade med en dråplig förlust då DFF avgjort genom matchens sista spark. Efter att ha tagit tre poäng på sex matcher, idel oavgjorda matcher, valde SFC att plocka in nygamle tränaren Klebér Saarenpää som lett laget  i två matcher och lyckats spela oavgjort på hemmaplan mot Trelleborg och vinna på Påskbergsvallen mot Varberg med 0-2. 


Under sommarfönstret har Syrianska varit tämligen aktiva och både värvat och gått skilda vägar med spelare. På förstärkningsfronten har SFC fått tillbaka forwarden Mattias Mete som varit en vända i Turkiet och även hunnit representera Husqvarna FF samt Dalkurd innan han återvänt till Syrianska. Även Igor Santos Koppe har värvats tillbaka för att förstärka mittfältet, tillsammans med snabbe Heradi Rashidi som lånats in från Dalkurd. Anfallsmässigt har SFC, utöver Mete, värvat in franske Yoann Arquinn, med meriter från League One och skotska Premiership, samt tyske Antonyus Celik som kommer från spel på regionalnivå i Tyskland. 


Under fönstret har även spelare lämnat för andra klubbar. Nikola Ladan som kom till klubben inför säsongen hann endast med två matcher och för Ahmed Abdultaofik blev det endast en start under säsongen. Mer kännbara tapp blir lagets interna skyttekung Robin Book som gjorde tre mål för Syrianska och lämnade för GAIS men även mittbacken Felix Michel som i dagarna blev klar för turkiska Eskisehirspor. Även på ledarsidan har SFC förstärkt då man tog in Simon Saylik Latte som alltså har haft ett hektiskt transferfönster. 


Målskillnad skiljer lagen åt

I de två matcherna som Klebér Saarenpää hunnit med som ansvarig har Syrianska som ovan nämnt varit förlustfria och fått med sig fyra poäng. Hans första match var den mållösa hemmamatchen mot Trelleborg, i vilken SFC kom till flera farliga målchanser och hade goda möjligheter att avgöra matchen. I sin första bortamatch återvände Saarenpää och hans mannar med tre poäng från Varberg efter att Yoann Arquin gett SFC ledning strax innan halvtid via en nick på en hörna och Mattias Mete drygat ut ledningen i den 59:e minuten på en straff orsakad av nyss nämnde Arquin. 


Med de två senaste matchernas poängskörd har nu SFC spelat in 16 poäng, lika många som Assyriska, men ligger på en plats under AFF på grund av sämre målskillnad. Assyriska som ligger på 13:e plats har -7 i målskillnad och Syrianska har -11. Syrianska har gjort 14 mål sammanlagt, 8 av dessa har kommit på hemmaplan och de resterande 6 på bortaplan. Man har släppt in 25 mål, 13 på hemmaplan och 12 på bortaplan. SFC har 3 vinster, 7 oavgjorda och 9 förluster. 


Det senaste derbyt slutade oavgjort efter att Syrianska kvitterat i 88:e minuten genom en nick från August Wängberg. Innan dess hade Ken Fagerberg gett AFF ledningen genom en bredsida i öppet mål efter en tilltrasslad situation som tillkom sedan Tim Söderström sprungit i ljupled och skurit igenom Syrianskas försvar. 


Assyriska - som kommer till matchen efter två raka förluster - kommer att göra allt för att studsa tillbaka och ta tre poäng för att klättra i tabellen i derbyt på söndag!



Kortfakta Syrianska FC

Bildades: 1 juli

Hemmaarena: Södertälje Fotbollsarena

Säsonger i Superettan: 5

Bästa målskytt 2015: Saman Ghoddos (8 mål/25 matcher)


Assyriska FF - Syrianska FC

21/8 - 17.00 

Södertälje Fotbollsarena


Skribent:Renyo Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩