Motståndarkoll: Ängelholms FF

Ängelholms FF kommer från en oavgjord match hemma på Ängelholms IP då Trelleborgs FF stod för motståndet. Efter 90 minuters fotboll fastställdes slutresultatet till 1-1 sedan Alexander Blomqvist i TFF olyckligt nickat bollen i eget mål i den 20:e minuten efter att ÄFF tilldömts en frispark. Dock tvingades inte Blomqvist bli syndabock eftersom Marcus Pode kunde dundra in 1-1 i den 80:e minuten efter en tilltrasslad situation i straffområdet och utjämna matchen.

Krysset mot TFF var Ängelholms andra i rad. Dessförinnan har ÄFF tre raka förluster mot Halmstad, Sirius och Degerfors. I två av dessa matcher, mot Halmstad och Sirius lämnade Ängelholm planen mållösa. Mot Degerfors tog man ledningen i den 19:e minuten via Marcus Bergholtz som gjorde sitt första för säsongen, men kunde inte hålla i ledningen utan släppte in kvitteringen i den 44:e minuten som gjordes av DFF:s Tobias Solberg och i den 88:e minuten kunde måltjuven Peter Samuelsson göra 2-1, vilket även blev slutresultatet.

Sin senaste vinst plockade Ängelholm 2/7 mot just Degerfors med just 2-1. I den matchen tog Degerfors en tidig ledning i den 16:e minuten, varefter Ängelholm kvitterade strax innan halvtid i den 43:e minuten genom Albin Nilsson, för att sedan fullborda vändningen i den 77:e minuten via Oliver Stojanovic-Fredin.

Säsongen började på bästa möjliga sätt för Ängelholm med premiärvinst mot Syrianska och vinst i efterföljande match mot Örgryte på bortaplan. I den tredje matchen blev det en dråplig förlust mot Halmstad som fick in 1-0 på tilläggstid. Sin fjärde match för säsongen slutade med vinst med 2-1 mot Frej, vilket gav Ängelholm 9 poäng av 12 möjliga på de inledande 4 matcherna. I det läget låg Ängelholm i toppen och förväntades bli årets skräll i Superettan. Från och med omgång 5 till och med 10 var det dock idel förluster. I omgång 11 mötte man Ljungskile och fick till en sen kvittering via Ryan Finley vilket gav slutresultatet 2-2. Därefter fick ÄFF vänta ytterligare 4 matcher på att nästa poäng skulle komma, vilket blev i form av sin senaste vinst, mot Degerfors.

I vårmötet mellan AFF och ÄFF lyckades Assyriska ta sin första vinst med Fredrik Samuelsson som huvudtränare och bryta en 6 matcher lång förlusttrend med en komfortabel 3-0-vinst. Nu på söndag kommer Assyriska taggade till matchen för att komma in på ett vinnande spår igen!