Sportchefen har ordet: Bra konkurrenssituation inför intensiv period

I söndags åkte vi till Skytteholm för att möta ett av seriens bästa hemmalag: AFC United. Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff och fysisk match, vilket det också blev. Efter en jämn start på matchen, är det vi som genom ett rörligt och snabbt anfallsspel skapar de flesta och bästa av målchanserna.  Så många chanser som vi skapade mot AFC har inget annat lag lyckats göra på Skytteholm i år. Tyvärr har vi varken turen eller skickligheten att förvalta våra möjligheter och matchen slutar 0-0.

Sammanfattningsvis är vi nöjda med stora delar av vår prestation, grabbarna visade verkligen upp en hög kampmoral och kan vi bibehålla den moralen säsongen ut har vi möjlighet att plocka poäng i alla återstående matcher.

Med start på söndag så inleds en period med tre matcher på åtta dagar. Vi går in i den perioden med en nästan helt skadefri trupp för första gången på hela året. Bara Alex som inte är i full träning för tillfället. Av erfarenhet vet vi att en så intensiv period av matcher gör att vi kommer behöva använda många spelare, därför känns det väldigt bra med konkurrenssituationen som finns i truppen för tillfället. Den första möjligheten till en efterlängtad trepoängare kommer nu på söndag mot mitt gamla lag IK Frej. Ett lag som jag såklart känner väldigt bra och som imponerade senast genom att slå Dalkurd hemma med 2-1. För oss så är det givetvis seger som gäller och jag hoppas ni fortsätter backa upp oss på det sättet som ni gjort senaste tiden, ert stöd betyder mycket. Det finns ingen annan väg än framåt och tillsammans blir vi starkare!

I övrigt vill jag gärna att ni kommer och stöttar våra duktiga ungdomslag nu i slutet av deras serier. U17 kämpar för att hålla sin plats i Allsvenskan och U19 gör allt för att gå upp till Allsvenskan. För U19 kommer allt avgöras i sista matchen mot Syrianska. Mycket spännande!