Linus vill se ett 100 % fokuserat Assyriska

Foto: Assyria TV

På onsdag är det dags för Assyriska att ta emot Ljungskile SK för sin andra match av tre under den stundande intensiva veckan som avslutas på bortaplan mot Halmstads BK. LSK som har spelat in 16 poäng på 23 matcher ligger 3 poäng bakom Assyriska som har 19 poäng och innehar sistaplatsen i Superettan. När LSK tog emot Assyriska på Skarsjövallen gjorde LSK båda målen, men matchen slutade 1-1 då det första målet var ett självmål och gjordes när Simon Strand rann igenom LSK-försvaret på pass av Aziz Corr-Nyang och en hemmaspelare rakade in bollen i mål.


I söndags spelade Assyriska sin 23:e match för året mot IK Frej, vilken slutade 0-0. AFF visade matchen igenom prov på ett stabilt defensivt spel och Robin Malmkvist kunde hålla nollan för andra matchen i rad, efter en fin benparad i första halvlek och en rensning på mållinjen av sitt försvar i matchens slutminuter. 

- För det första gjorde vi en bra arbetsinsats igen. Vi har spelat bra defensivt de två senaste och låter dem inte skapa för mycket. Offensivt tycker jag att vi spelar helt okej men saknar skärpan i de avgörande lägena och det är egentligen det som gör att vi bara fått med oss två poäng på de två senaste matcherna. 


För att få med sig alla tre poängen ifrån nästa match vill Linus att Assyriska ska bli mer tydliga i anfallsspelet och hur man ska göra för att komma till gifitiga lägen. Det finns inga genvägar utan man måste träna på avsluten och försöka slappna av för att hitta kvalitén som han vet finns hos anfallarna.


Måste göra jobbet

Till matchen mot Ljungskile SK har Linus en tydlig plan som Assyriska behöver arbeta efter för att vinna matchen.

- Nummer 1 inom fotbollen är att ta fighten. Alltid ta fighten. Vi måste lägga ner samma arbete som senaste matcherna för att få med oss tre poäng, men vara vassare i de avgörande lägena. Vi behöver vara 100 % fokuserade i defensiven för att inte låta dem skapa några lägen och 100 % fokuserade i offensiven för att trycka dit bollen, säger Linus med beslutsamhet i rösten. 


- Jag tror att Ljungskile kommer att avvakta till en början och vakta poängen. Samtidigt är deras läge mer prekärt än vårt och de behöver poängen och det ska vi självklart utnyttja.


Linus berättar att stämningen i truppen är bra och att de senaste matchernas prestationer hjälper till att höja stämningen och han är säker på att AFF kommer att göra en bra match. Även Fredrik Samuelssons tidigare erfarenhet som back är något som har kommit till användning.

- Han vet hur det är att spela i Superettan, vi har fokuserat lite mer på defensiven, tightat till det och gått tillbaka till grunderna och fått många värdefulla tips och råd av honom, säger Linus. 


Assyriska FF - Ljungskile SK

Tid och datum: Klockan 19.00 onsdagen den 21 september

Plats: Södertälje Fotbollsarena


Skribent:Renyo Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩