Daniel Sliper: "På lördag smäller det - vi ska vinna"

Foto: Assyria TV

Assyriska tog i söndags emot Trelleborgs FF, en svängig match som innehöll hela sju mål där AFF stod för merparten av dessa. Efter ett tidigt 0-2-underläge kom Assyriska tillbaka i matchen med både reducering och kvittering inom loppet av fem minuter.

- Jag tycker att vi var med helt okej med i matchen från början, men sen släppte vi in två enkla mål och hamnade i en tidig uppförsbacke. Vi fick in ett mål som vi fick energi av och kunde kvittera innan halvtid, vilket var väldigt viktigt, säger "Danne" som kom till Assyriska inför säsongen efter sex år i GIF Sundsvall.


- Under halvtid hade vi ett bra snack. Vi pratade dels om att vi tyckte att vi hade bjudit in dem i matchen genom att släppa in två skitmål, men även att vi behöver tre poäng och skulle fortsätta gå framåt. Vi släpper in ett mål, men lyckas göra två till och visar prov på en bra mental styrka.


Sliper, som själv hade stor del i vändningen och stod för de psykologiskt viktiga två första målen innan halvtid som betydde 1-2 och 2-2, berättar att han är nöjd med sin egen insats och vill fortsätta vinna.

- Jag är nöjd med min egen insats. Formen känns bra, jag har fått vara skadefri länge och kunnat träna på bra. Det är skönt att vara i ett lag som är på uppgång. Det är helt annat go i laget och grabbarna är glada. Fotboll är kul när man jobbar upp sig från svackorna. Det känns bra inför lördag, säger Daniel som gjorde sitt sjunde och åttonde mål mot Trelleborgs FF och nu toppar den interna skytteligan.


I veckan har Assyriska tränat och analyserat matchen mot Trelleborgs och har även hunnit med att få träningsledigt i tisdags för att få en optimal uppladdning inför matchen mot Dalkurd på lördag. Daniel berättar att kvaliteten på träningarna varit bra och att det är viktigt att hålla uppe tempot på träningarna hela säsongen och inte träna lättare ju längre säsongen lider. 

- Vi tränar idag och imorgon, så smäller det på lördag!


Hur taggade är ni?

- Väldigt taggade! Jag är en sån person, som försöker fokusera på träningarna som leder upp till matchen, sen kommer matchen. Jag vet hur jag ska göra för att ladda upp ordentligt inför matchen och har spelat viktiga matcher förut. Vi vann mot dem hemma och Dalkurd är ute efter revansch, så de har pressen på sig. Vi ska åka upp och spela ut och vinna matchen!, avslutar en laddad Daniel Sliper.

Skribent:Renyo Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩