Gustav Jarl samlar trupperna: "Det är en final som måste vinnas"

Foto: Assyria TV

Efter 1-1 och segervittring mot Dalkurd fick Assyriska se gårdagens matcher blåsa ännu mer liv i bottenstriden. Hoppet lever i allra högsta grad för ett pånyttfött AFF, som på söndag jagar tre tunga poäng hemma mot Värnamo.

Ytterbacken Gustav Jarl ser fram emot matchen, då Assyriska även bjuder åskådarna på fri entré.

Vad tänker du inför slutspurten?
- Vi ska bara fortsätta på vägen vi vandrat de senaste två matcherna, där det varit ett stort steg framåt på många sätt. Vi kan inte nöja oss med att säga att vi går för tre poäng på söndag, utan vi måste ta tre poäng. det finns inget annat. Det tror jag kommer att synas på de elva som spelar, på tränarna, på de som sitter på bänken och på fansen. Det är en final som måste vinnas.

Hur gör man för att vinna matchen?
- Imorgon börjar uppladdningen inför nästa match, när vi taktiskt och fysiskt ska slipa på detaljerna som tränarna tycker att vi behöver förbättra. Sedan handlar det om att var och en inser allvaret och betydelsen av söndagens match.

Hur viktigt är det med den mentala biten?
- Otroligt viktigt. Vi har tidigare drabbats av kollektiva mentala kollapser, man jag känner att vi har visat en helt annan form av styrka de senaste två matcherna. Först vände vi underläge två gånger mot Trelleborg, sedan kvitterade vi och hade bud på mer mot Dalkurd. Kan vi bibehålla den mentala styrkan som lag och vara beredda på att lägga ner det arbete som behövs finns alla möjligheter.

Något du vill hälsa till fansen?
- Vi fick vara med om en fantastisk inramning i Borlänge. Det var som att spela på hemmaplan, trots att vi numerärt var betydligt färre. Jag vet att den matchen var väldigt viktig för klubben och det assyriska folket, men jag hoppas att vi åtminstone kan komma i närheten av en liknande inramning på söndag, för då är jag helt övertygad om att vi tar tre poäng.

Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩