Abraham: "Det är vi och ni tillsammans som kan greja det här"

Assyriskas tränare Charbel Abraham

Assyriskas tränare Charbel Abraham · Foto: Assyria TV

Assyriska beger sig till västkusten för att gästa göteborgslaget Örgryte IS. ÖIS som inför året är tillbaka i eliten efter två säsonger i division 1 har redan säkrat kontraktet för nästa år och ligger på nionde plats i tabellen. Assyriska har inför ÖIS-matchen allt i egna händer för att nå kval. Ljungskile som ligger på nedflyttningsplats ligger två poäng bakom AFF och är beroende av antingen Assyriskas eller Syrianskas resultat för att ha en chans att nå kval. 


Nye huvudtränaren Charbel Abraham som gör sin fjärde match som tränare för Assyriska är fokuserad och förberedd inför lördagens match på Gamla Ullevi. Charbel berättar att Assyriska är ett lag som ska anfalla och spela framåt, vilket han försökt få in i spelet.

- Det är en av bitarna jag har tryckt på. Jag har sett att det finns kvalitet att klara av den typen av spel och det är det bästa sättet att få resultat, säger Charbel som har mött ÖIS tidigare som tränare.


- Vi är i ett läge där vi är i behov av 3 poäng, vilket vi varit sedan  jag och Francisco (Verona, Player Manager, reds. anm) kom hit. Vi försöker hitta det bästa sättet att vinna, men det är ju inte så lätt eftersom det finns en motståndare på andra sidan som vill annat. Värnamo låg lågt i positionerna och gjorde det svårt för oss att hitta vägar igenom försvaret, berättar Charbel.

- Jag tycker inte vi hade samma flyt i spelet som vi haft och skapade inte lika mycket som tidigare, men huvudsaken är att vi tog 3 poäng och har allt i egna händer inför sista matchen.


Charbel hyllar spelarna och understryker att deras professionalism har varit på en hög nivå under deras förhållandevis korta tid tillsammans.

- Kämpaglöd och vilja la grunden till vinsten mot Värnamo. Det har inte brustit när det gäller den biten, killarna är professionella och har lagt ner ett hårt arbete, vi har förtjänat de vinster vi fått och egentligen mer.


Hur förbereder ni er inför matchen?

- Jag ser det som en vanlig match, så det är egentligen på samma sätt som andra matcher förutom att det ligger en längre resa framför oss så vi reser nog dagen innan, säger Skövdebördige Charbel Abraham. 


- Vi har analyserat dem på video och jag har även hunnit se dem en del live. Men fokus kommer att ligga på vårt eget spel först och främst och inte så mycket på motståndarna. Självklart kommer vi justera en del detaljer och hålla koll på ÖIS styrkor och svagheter, men som sagt, vi måste fokusera på vårt.


Assyriskas fokus kommer att ligga på att ta initiativet i både försvars- och anfallsspelet och behålla det matchen lång. Det är något AFF gjort i de tidigare matcherna och något man ska fortsätta med, och hela tiden förbättra den biten, berättar Charbel.


Anrik nykomling

Lördagens motståndare Örgryte må vara en nykomling för säsongen men som en av landets anrikaste föreningar har de stor erfarenhet av både Allsvenskan och Superettan och är inget lag som spelar högt och långt.

- Örgryte är ett lag som kan spela med bra variation. De har både spelskickliga och fysiska spelare och anfaller med mycket folk. De har långa perioder då de ligger högt och trycker på för ett mål och det gäller att stå rätt i positionerna och stå emot om man hamnar i det läget. Att de har många duktiga spelare bekräftas av att många lag högre upp har visat intresse för Örgrytes spelare, berättar Charbel som själv spelat och tränat på landslagsnivå i futsal.


Att motivera spelarna är inga problem inför en sån här match och Charbel Abraham har genomgående mötts av pigga ben och hög stämning i omklädningsrummet.

-Det har varit väldigt pigga och glada spelare. Spelarna är väldigt professionella och går in med inställningen att de ska bidra maximalt. Jag har fått väldigt positiva signaler från spelarna, mycket skratt och glädje men även fokus på träningarna, känslan är att spelarna mår bra.


Assyriskafansens mobilisering har inte undgått Charbel som uppmanar alla att ta sig till Gamla Ullevi för att stötta Assyriska till tre poäng.

- Det kommer flera bussar från många håll i landet och jag hoppas att det kommer mycket folk som kan stötta oss för det kommer behövas för att stötta spelarna mot tre poäng, det är vi och ni tillsammans som kan greja det här, säger en taggad Charbel.


Skribent:Renyo Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩