Assyriskas julkalender, lucka 5 (presenterad av Credway)

Foto: Assyriska FF


Lucka 5 presenteras av Credway, en modern kontokredit med marknadens lägsta ränta och fria uttag upp till 20 000 kr. Läs mer på www.credway.se eller på Facebook-sidan Credway.

DEN BEVINGADE BRASSEN
Enköping - Assyriska: 2-5 (2008)

Nykomlingar? Jo, men det var inte många som betraktade ett återvändande Assyriska som ett oerfaret bottengäng när man gick in i Superettan-säsongen 2008. Det gjorde man rätt i.

Efter premiärseger mot Qviding åkte AFF till Enköping för möte mot stadens topptippade stolthet. Offensiven leddes av kapten Göran Marklund, men vid sin sida hade han en brasiliansk bomber som var ny för året och som nu exploderade i målkavalkad.

Marcos Ferreira, han som kallades "Dinho", inledde med att stöta in 1-0 precis före halvtid och följde upp med att göra precis som han ville med hemmalagets försvar.

2-0 hamrade han in i krysset från distans, 3-1 gjordes på straff av Dennis Östlundh sedan Dinho rivits ner.

4-2 rullade brassen in med vänstern och 5-2 satte han retfullt enkelt efter att ett uppgivet försvar bara kunde kapitulera.

Det blev startskottet på Dinhos strålande vår hos en bedårande nykomling som var obesegrad i de 13 inledande omgångarna.

Men efter raketstarten hade Dinho svårt att hitta formen. Han landade visserligen på tio mål, men blev snart en skugga av sig själv.

Assyriska - som vann publikligan med ett hemmasnitt på 2863 åskådare - avslutade säsongen på sämsta sätt.

I 29 av 30 omgångar låg man antingen etta, tvåa eller trea. I den allra sista halkade man ner till en obetydlig fjärdeplats. Sådan är fotbollen. Ibland kan den vara lika skoningslös som Dinho var en eftermiddag i Enköping.

LÄNK TILL DINHOS FYRA MÅL:
https://www.youtube.com/watch?v=YvyPJyxM1u4

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩