Assyriskas julkalender, lucka 8 (presenterad av Trecom)

Foto: Assyriska FF

Lucka 8 presenteras av Trecom
Tjäna en slant - både du och Assyriska!

RingUp Trecom är din helhetsleverantör inom kommunikation-, fordon- och IT-lösningar. Här hittar du kostnadseffektiva lösningar, mycket tack vare det väldigt nära samarbetet med bland annat Telenor, Tre, Tele2, Telia, Phonera och Easy Telefoni.

Det bästa? Genom att teckna avtal via Assyriska får du ett ännu bättre pris - samtidigt som Assyriska får en extra slant av Trecom.

Gå in på www.trecom.se och slå två flugor i en smäll redan nu!

MIRAKLET MOT MÄSTARNA
Djurgården - Assyriska: 0-4 (2003)

Av många klassad som den största och mest minnesvärda matchen i Assyriskas historia.

Det var inte det att Assyriska var framme i semifinal i Svenska Cupen mot svenska mästarna Djurgården, utan att man förnedrade dem på Stockholms stadion.

Det var inte det att Djurgården ställde upp med fem landslagsspelare, som Kim Källström och Andreas Isaksson, utan att de blev överkörda av bollbegåvningar som Ivan Isakovic och Christos Christoforidis.

Det var inte det att Babis Stefanidis kom med ryktet om att vara en U21-landslagsspelare med framtiden för sig, utan att han blev tunnlad i Assyriskas straffområde av Ghassan Heamed och Zoran Manovic.

Resultatet? Med tio minuter spelade nickade mittbacken Pierre Bengtsson in 1-0 för Assyriska och den rödvita armadan på läktarplats anade det man hade vågat tro.

Knappa kvarten senare hade Christoforidis gjort både 2-0 och 3-0, innan Paguy Zunda fastställde slutresultatet 4-0 efter 38 minuter.

I halvtid fick Kanal 5 tag på tränare Zoran Lukic, han som basade över ett Djurgården i total chock.

"Det här vänder vi inte. Det händer en gång på 1000 år", sa en förkrossad Lukic - och han var inte fel ute.

AFF var närmare 5-0 - en stolpe stod i vägen - än DIF var att reducera och promenerade igenom andra halvlek hela vägen till cupfinal.

Ett mittenlag i Superettan hade spelat bort svenska mästarna med hemmagjorda vapen, med trixiga fötter, våghalsiga manövrar och individuella briljanter.

Peter Wennman, Sportbladets erfarne och närmast evige skribent, försökte sammanfatta kvällen och formulerade sig så här:

"Djurgården blir svenska mästare på söndag. Assyriska blir det en annan dag. Tro mig."

LÄNK TILL MÅLEN:
https://www.youtube.com/watch?v=Iqw2KUEConk

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩