Assyriskas julkalender, lucka 9 (presenterad av Carlsberg)

Foto: Assyriska FF

Lucka 9 presenteras av Carlsberg Sverige, landets ledande bryggeri som erbjuder ett brett urval av drycker. Man utvecklar, tillverkar och säljer öl, mineralvatten och läsk samt distribuerar ett brett vin- och spritsortiment.

NÄR BLIXTEN SLOG NER
Assyriska - IFK Göteborg: 4-1 (2003)

Bårsta IP är Assyriskas gamla hemmaplan. Många assyrier - och icke-assyrier i Södertälje - är uppvuxna på den legendariska arenan som klubben lämnade efter säsongen 2005.

Den kompakta uppbyggnaden gjorde att en kokande stämning lättare gick att skapa i stormatcher, en stämning som fick motståndarna att darra inför en färgstark hemmapublik.

Kvartsfinalen i Svenska Cupen var en sådan match. IFK Göteborg kom på besök för att spela bort ett Superettanlag som slagit Örebro i åttondelsfinalen.

De blåvita stjärnorna stod redo att skina klarare än den rödvita solen. Men man hade inte räknat med den rasande starten. Egentligen var det ju ingen som hade räknat med det.

Efter 19 minuter skimrade nämligen 4-0 på resultattavlan. Paguy Zunda hade gjort mål, Kabba Samura två. Ivan Isakovic hade dragit i väg en projektil mot målvaktens vänstra kryss, och att Håkan Mild senare nickade in 4-1 spelade ingen roll.

Pang, boom, bang.

Ett blixtrande Assyriska hade slagit ner på Bårsta, avfärdat mesta mästarna i svensk fotboll utan att behöva be om ursäkt för segern.

Många assyrier och icke-assyrier är uppvuxna på den här arenan. Det är den här typen av matcher de minns när de nostalgiskt blickar tillbaka mot gyllene tider.

LÄNK TILL AFF-MÅLEN (minut 02.22)
https://www.youtube.com/watch?v=Iqw2KUEConk
Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩