Matchreferat: Assyriska FF - Akropolis IF (2-1)

Assyriska startar matchen lite skakigt men kommer in i matchen successivt och får kontroll på spelet. Akropolis spelade med en hög backlinje, vilket Assyriska lyckades utnyttja genom att hitta långbollar till en springande Sebastian Holmqvist, som fick flertalet klockrena målchanser men hade bokstavligen stolpe ut efter en djupledsboll som gav honom friläge. Akropolis målvakt lyckades få en hand på bollen och styra ut via stolpen.

I och med Akropolis högt ställda backlinje kom djupledsbollen flertalet gånger. Dessvärre blåste domaren för flertalet offside. Vissa tydliga, andra är uppe för tolkning.

I andra halvlek fick Assyriska äntligen utdelning. Love Reuterswärd spelade in en helt till Victor Söderström som får bollen precis framför mål. Victor tog tillvara på läget på bäst sätt och gjorde 1-0 till Assyriska.

Efter 1-0 kom Akropolis in i matchen litegrann. Men i 74:e minuten får för året Assyriskas främste målgörare Kevin Krans bollen av Victor Söderström. Efter att målvakten räddar första skottet går returen i mål och Assyriska leder nu med 2-0.

Assyriska hade chans att göra 3?0. Men istället var det Akropolis som i 88:e minuten reducerade till 2-1 genom ett inlägg och nick i mål.

Några minuter tidigare gjorde Assyriskas målvakt Davor Blazevic en jätteräddning men  Davor som i sin helhet gör en fantastisk insats

under matchen får tyvärr inte hålla nollan.

Fyra minuters tilläggstid och en stigande nervositet på läktaren släppte när domaren satte pipan i munnen och blåste av matchen, 2-1. Assyriskas andra seger var nu ett faktum.

Assyriskas assisterande tränare Magnus Österberg ger följande kommentar till segermatchen:

- Vi gör en ganska bra match defensivt sett och har ganska bra kontroll under stora delar av matchen. Det känns som att vi har ett övertag utan att det speglar sig i extremt mycket målchanser. När vi får ledningen blir matchen lite "svajig" ett tag men efter 2-0 känns det lugnt fram till deras reducering. Vi tar små steg varje vecka och har mycket kvar att jobba på men vi glädjer oss mycket över vår andra raka seger, säger Magnus Österberg.

- Det som i slutändan avgör matchen är kanske att vi till slut får dem trötta i och med vårt bollinnehav, deras kraft i anfallsspelet avtog lite med undantag från deras slutforcering. Vi gör två fina mål där offensiv spetsegenskaper avgör, precis som det ska vara, avslutar en nöjd Österberg.