Matchreferat: Assyriska FF - Team TG FF

Detta var en match där Assyriska gång på gång hämtade upp underläge.

Assyriska spelade bättre under stora delar av matchen. Under första halvlek spelar man bra och skapar flera bra chanser, inte minst när Viktor Söderström skjuter ett hårt skott som går i ribbans undersida, studsar på mållinjen och sedan ut. Istället var det i omställningsläget precis efter ribbträffen som Team TG lyckas göra 0-1 i den 14:e matchminuten.

Assyriska fortsatte dock spela bra och kontrade bara några minuter efter 0-1 målet genom Sebastian Holmqvist som spelas fram av Kevin Krans. Det står nu 1-1 och glädjen kommer tillbaka till Assyriskas supportrar som för övrigt höll igång bra på läktaren under hela matchen.

I 40:e minuten var det dock Team TG som ännu en gång genom en omställning lyckas göra 1-2. Ett mål som kritiseras då David Durmaz bör ha med sig en frispark. Istället blev det återigen ledning för bortalaget.

Det var dock Sebastian Holmqvists dag idag. Han blir ännu en gång framspelad av Kevin krans som på ett läckert sätt lyfter bollen till Holmqvist som kan slå in kvitteringsmålet säkert. Två assist till Kevin Krans, som också leder Assyriskas interna skytteliga med sina fem mål denna säsong och Sebastian Holmqvist gör sitt tredje mål för säsongen.

I matchen s 84:e spelminut kommer segermålet för Assyriska. Vem annars än veteranen och tidigare målkungen Andreas Haddad, nu omskolad till mittback som har huvudet framme och nickar in segermålet. Glädjen på läktaren och bland hemmalaget var total och stämningen gick att ta på.

Efter några nervösa sista minuter, och fem tilläggsminuter satte domaren pipan i munnen och blåste av ännu en hemmaseger för Assyriska.

Assyriska går upp på tolv poäng och klättrar några steg i tabellen.

Matchfakta

Assyriska - Team Thorengruppen 3-2 (1-2)

Mål: 0-1 Timothy McNeil (14), 1-1 Sebastian Holmqvist (21), 1-2 Timothy McNeil (38), 2-2 Sebastian Holmqvist (49), 3-2 Andreas Haddad (84).

S? spelade AFF: Davor Blazevic ? Isa Demir, David Durmaz, Andreas Haddad, Harry Osborne ? Sebastian Holmqvist (Andy Antar, 85), Simon Strand, Daniel Stensson, Love Reuterswärd ? Kevin Krans (Gilgamesh Oyal, 70), Victor Söderström.