Asyriskas pojkar 14, födda 03, Distriktsmästare i fotboll

Finalen blev en mycket jämn tillställning där BK Sport gick till halvtidsvila med en 1-0 ledning som stod sig 17 minuter in på andra halvlek. Här kom Assyriska in i en bra period och på 10 minuter hade man vänt till ledning, 3-1. Dock blev det ett rafflande slut när BK Sport reducerade till 2-3 med två minuter kvar att spela. AFF höll dock undan och bärgade DM titeln hem till Södertälje.

DM avgörs först med ett gruppspel och sedan startar kvartsfinalerna.  AFF, som vann sin grupp, startade gruppspelet i DM redan den 1 April så det är en lång turnering som pågått.

På pojksidan, P13, P14,P15 samt P16 så var Assyrsika P03 det enda laget från Södertälje som kvalificerat sig för final.

Assyriskas P03 spelar också P14 Kvalificerad Södermanland som man leder före just BK Sport och Nyköpings BIS. Seriespelet avslutas i Oktober.

Tidigare i somras så spelade laget även inofficiella SM i Karlstad, Sverigecupen, där man vann B-slutspelet efter att ha missat A-slutspelet på målskillnad. Man lämnade turneringen i Karlstad med 5 vinster, 1 förlust och 1 oavgjord match. Man vann  över Öster, Östersund, Forward, Dingtuna och Karlskrona som gick hela vägen till A-final där man förlorade mot AIK P03 Akademi.

Redaktionen gratulerar Assyriskas P03 till vinsten. Assyriskas framtid ser ljus ut.
Skribent:Redaktionen