Målrikt kryss i Nyköping

Spelidén bygger på mycket passningsspel och involvera samtliga lagdelar innan man kommer till avslut. Just tack vare det spelet lyckades man komma till flertalet avslut under den första halvtimman men siktet var lite felriktat och bollarna hamnade utanför målramen. Istället fick Assyriska en par riktiga kallduschar när hemmalaget på ett ganska enkelt sätt lyckas spela sig in bakom backlinjen och sätta bollen i mål två gånger om. 2-0 står sig halvleken ut men sett till spelet ute på planen så är Assyriska klart mer dominanta så det fanns alla möjligheter till att jämna ut matchen under de resterande 45 minuterna.

Till andra halvlek gör Assyriska tre byten och kommer ut med ny energi. Man tar genast tag i taktipinnen igen och sätter ännu hårdare tryck mot Nyköpingsmålet. Reduceringen lät inte vänta på sig, Love Reuterswärd avlossar ett skott som målvakten styr i stolpen men Kevin Krans är påpassligt framme och trycker in bollen i mål. AFF får ordentlig vittring och energin sprudlar i de vitklädda spelarna. Tyvärr kommer en ny kalldusch när en enkel långboll slås in bakom AFF försvaret och Nyköpingsspelaren prickar krysset med ett stenhårt skott. Vackert avslut minst sagt. I detta läge trodde kanske många åskådare att gästerna skulle vika ner sig, men en sak som Assyriska visat sig vara bra på i år, är att växla upp mot slutet av matcherna och denna dag blev inget undantag. Sebastian Holmqvist prickskjuter elegant in ännu en reducering och några minuter senare kommer även kvitteringen när en kombination på högerkanten mellan Emil Eliasson och Sebastian Holmqvist leder till att Alagie Sosseh frispelas och Sosseh rundar i sin tur målvakten och rullar in kvitteringen i nät. Vi ska heller inte glömma att det inte bara är målgörarna som är matchhjältarna. Strax innan 3-3 målet gör målvakten Elias Hadaya en kanonräddning och i anfallet efter kvitterar Assyriska. De återstående tio minuterna av matchen blir jämna där lagen är nöjda med resultatet och domaren blåser av en sevärd tillställning.

Sammanfattningsvis en fartfylld och anfallsglad kamp mellan två lag som förväntas tillhöra toppen av division 1 norra. Assyriska är spelförande under nästan hela matchen och visar prov på grym lagmoral när man kommer tillbaka från två stycken tvåmålsunderlägen. Det är ingen tillfällighet eftersom ledarstaben lägger väldigt stor vikt vid god stämning och sammanhållning i omklädningsrummet och haft en hel del träningar där fokus legat på teambuildning. Ännu mer av sånt kommer under framförallt träningslägret och en sak som är säkert är att Assyriska 2018 kommer vara ett LAG. Kommande  söndag är det dags för nästa match och då kommer ännu en seriekonkurrent, Sandvikens IF, till Södertälje Arena.