18 årig Assyriska-talang tar klivet upp till A-laget

Kevin Dyplin är född år 2000 och har varit i Assyriska i cirka två år. Han bor i Eskilstuna och pendlar dagligen till Södertälje för att vakta målet i Assyriskas U19 lag. Nu får han alltså chansen att ta plats i Assyriskas A-lag som tredjemålvakt efter Zoran Akovic och Elias Hadaya. 

Hur känns det att få ta detta kliv upp i karriären?
- Det känns fantastiskt kul och ispirerande att ta klivet upp till A-laget. Det känns som ett delmål och en dröm som går i uppfyllelse. 

Hur skulle du beskriva dina egenskaper och framförallt dina styrkor?
- Jag anser mig vara spänstig, kick, orädd och målinriktad. 

Finns det något du vill säga såhär inledningsvis efter att ha fått skriva på kontrakt med Assyriska FFs A-lag?
- Jag vill givetvis tacka klubben som ger mig den här chansen. Det är fantastiskt kul att Assyriska satsar och tror på mig som målvakt. 

Förutom Kevin Dyplin spelar även egna produkten Andy Antar, född 1997, Gino Berg, född 1998, Roberto Varto, född 2000 och Afram Hanna, född 2000 i A-laget. 

Assyriskas klubbchef Delmon Haffo kommenterar följande kring uppflyttningen av Kevin Dyplin och Assyriskas satsning på de egna produkterna. 
- Som klubbchef blir man naturligtvis glad och stolt över att kunna lyfta upp ungdomar och egna produkter upp till A-laget. Detta är ett slags kvitto för vårt hårda arbete med vår ungdoms- och juniorverksamhet. Assyriska FF har länge varit en talangfabrik och vi kommer fortsätta hålla ett öga på våra ungdomar för att hela tiden ge möjligheten till fler talanger att ta nästa steg i sin karriär. 

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩