Inför: Västerås SK - Assyriska FF

Foto: Redaktionen

Västerås har startat på bästa möjliga sätt med full pott på sin sex spelade matcher. Man har gjort, tillsammans med Assyriska, flest mål i serien med hela 14 mål på sex matcher, vilket ger ett snitt på 2,33 gjorda mål per match. Att båda lagen kan göra mål är det ingen tvekan om. Det som skiljer lagen åt är insläppta mål där Västerås har visat vara ett starkt lag i defensiven med endast två insläppta mål på sex matcher, vilket ger ett snitt på 0,33 insläppta per match. medan Assyriska har släppt in 12 mål på sex matcher, vilket ger ett snitt på 2 insläppta mål per match.

Västerås var tippade enligt Svenska Spel att hamna på en förstaplats och man har inte gjort några besvikna utan man har motsvarat förväntningarna som människor hade på dem inför säsongen.

Förra säsongen slutade bägge matcher lagen emellan i vinst för Västerås SK med 7-0 totalt över två matcher. Assyriska vill säkerligen visa att man är ett lag som tillhör toppen och kommer göra allt för att rubba detta suveräna Västerås SK.

Det som talar för Assyriska är offensiven som fortsätter att spruta in mål. Alagie Sosseh, som hade startat serien med noll mål på fyra matcher har nu kommit igång med hela fem mål på sina två senaste matcher och därmed toppar skytteligan i Division 1 Norra. Assyriska är obesegrade i sina tre senaste matcher och har plockat sju poäng av nio möjliga så det är ett Assyriska som börjar hitta formen.

Vad kan man förvänta sig för matchbild?

Västerås SK får anses som förhandsfavoriter i detta möte då man har gått som tåget i serien med full pott. Assyriska kommer att behöva täppa till i försvaret då försvaret har läckt med två insläppta mål per match. Framåt kan man alltid lita på att offensiven nätar då Assyriska har flera offensiva spelare i form. På söndag smäller det i Västerås, mot 3 poäng!


MATCHINFORMATION

Datum: Söndag 20 maj
Tid: 16:00
Var: Solid Park Arena
Stream: Klicka här
Matchbiljetter: Klicka här




Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩