Andra raka segern!

De 700 åskådarna på läktaren fick se en härlig första halvlek av Assyriska då man skapade mängder med chanser utöver de två målen som gjordes. De inledande tio minuterna var ganska tillknäppta i värmen men allteftersom började AFF ta över initiativet och det första målet efter dryga tio minuters spel blev inledningen på en frejdig offensiv. Emil Eliasson slog ett perfekt inlägg där Alagie Sosseh kliver in framför en försvarare och snyggt styr in bollen i mål med pannan. Därefter haglade målchanserna, Sosseh kunde utökat ledningen, Love Reuterswärd var vass på kanten med flera farliga avslut, Sal Jobarteh var nära att skruva in en boll i bortre krysset, Suma Abu Bakar hade ett tungt långskott, Kevin Krans kunde stöta in bollen i mål... Andra målet skulle dock komma. Hete Alagie Sosseh gjorde sitt femte mål på två matcher när han satte bollen i mål efter en fin prestation av Reuterswärd ute på vänsterkanten. 2-0 var halvtidsresultatet som dock var i underkant.

I andra halvlek föll laget lite lägre och försökte bevaka ledningen. Om det berodde på trötthet i värmen eller om man var nöjd med resultatet är svårt att veta men Nyköping fick äga mer boll. Med ca kvarten kvar av matchen kommer också en reducering som bidrar till dramatik i slutskedet. Matchen kunde dock punkteras i anfallet efter när Stefan Batan hittar en ljupledslöpande Archie Harvey som rundar målvakten men avslutar i stolpen från nära håll. Returen kommer ut till Sosseh som inte får till avslutet och bollen når ut till Krans som får en tredje chans att stöta in bollen i mål men målvakten lyckades avvärja. Många fler farligheter får publiken inte se och Assyriska går segrande ur striden.

Detta var Assyriskas andra raka seger och man placerar sig på en femteplats i tabellen. Nästa vecka väntar en riktig super match när AFF beger sig till Västerås för möte med VSK som inte har tappat en enda poäng hittills i år. Det väntas kanonväder och mycket folk så passa på att åka iväg en sväng till Solid Park Arena och heja fram våra rödvita favoriter till nya poäng!
Skribent:Redaktionen