Referat: Västerås SK-Assyriska

Närmare 3000 personer hade kommit till Solid Park arena för att se det intressanta toppmötet mellan Västerås och Assyriska. Det var två lag i bra form, ett hemmalag med full pott och ett bortalag med två raka segrar. Inte helt oväntat var det VSK som inledde matchen med ganska stort bollinnehav samtidigt som AFF försökte göra det trångt för hemmalaget. Det finns dock så mycket skicklighet i VSK att det inte går att försvara sig mot allting och de grönvita lyckades skrapa fram ett par heta chanser. Den allra bästa kom via vänsterkanten där bollen spelades in till en helt fristående spelare mitt framför mål men Kevin Dyplin i målet gjorde en kanonräddning. Efter det jämnades spelet ut lite grand och Assyriska kunde stundtals diktera spelet mot mittplan utan att för den delen komma fram till några farligheter. Första halvlek slutar mållöst med totalt sätt ganska tillknäppt spel, vilket inte är ovanligt i matcher mellan två bra lag som tar ut varandra.

I andra halvlek öppnar spelet upp sig mer och Assyriska framför allt lyckas komma närmare motståndarmålet. Man har ett par riktigt vassa omställningslägen som man dock inte lyckas förvalta till något farligt. Ju längre matchen gick så blev AFF bättre och bättre och under den avslutande kvarten kändes det som att man väntade på den stora chansen. Den skulle också komma i den sista ordinarie spelminuten när Robin Jacobsson vinner en duell mot VSK:s stjärnanfallare Karwan Safari, lämnar över bollen till Armin Tankovic som hittar Stefan Batan på mittplan. Batan driver upp och slår en boll som passerar VSK:s mittfält och hittar Kevin Krans som klackar bollen till Alagie Sosseh och fortsätter löpa i djupled. Sosseh hittar ett perfekt instick och fri med målvakten lägger Krans behärskat in ledningsmålet. Ett väldigt vackert fotbollsmål och det är inte första gången i år som Assyriska bjuder publiken på supermål. I den femte övertidsminuten får VSK en kvitteringschans med man skjuter högt över i ett väldigt bra läge. Domaren blåser av matcen och de dryga hundra bortasupportrarna får jubla tillsammans med spelarna och ledarna.

En väldigt bra genomförd bortamatch av, för dagen, svartklädda Assyriska. Spelarna visade upp en proffsighet och attityd som var på allra högsta nivå. Detta var den tredje raka segern och man klättrar från femte till fjörde plats i tabellen. Nu gäller det att fortsätta bygga vidare på den framgångarna och förbereda sig inför nästa veckas tuffa uppgift hemma på arenan mot Sollentuna FK. Ta med alla nära och kära och kom till arenan för att se på ett målglatt lag med stort självförtroende!
Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩