Ilyas Merkes ny assisterande tränare i Assyriska FF

Foto: Redaktionen

Ilyas Merkes som var i Assyriska som A-lagsspelare senast år 2010 har lagt skorna på hyllan och istället påbörjat sin tränarkarriär. Efter en kort inledning av året i Arameisk/Syrianska väljer han ny att komma tillbaka till sin moderförening.  Redaktionen har intervjuat Assyriskas nya assisterande tränare Ilyas Merkes:


Hur känns det att vara tillbaka i Assyriska FF?

- Det är riktigt kul att vara tillbaka, det känns bra att starta sin spelarkarriär i klubben och nu även på riktigt få starta sin tränarkarriär i samma klubb. Assyriska är min moderförening och jag vill vara med i arbetet för att få tillbaka Assyriska till Superettan.


Du kommer in som assisterande tränare med Albert Krasniqi. Hur känner ni varandra?

- Albert och jag har arbetat tillsammans tidigare, då var han tränare och jag spelare. Albert känner jag väl och är en tränare med ten tydlig målsättning. Jag har mycket att lära av Albert och det ska bli kul att få arbeta med någon som vet vad han vill och har en tydlig målsättning. 



Vad är din personliga målsättning?

- Personligen handlar det om att bli en fullbordad tränare. Det är dock en lång process och jag kommer att jobba stenhårt och lägga all min tid på detta. Jag satsar nu på en ordentlig tränarkarriär. 



Hur skulle du kommentera Assyriskas år hittills och vad ser du för potential?

- Just nu ser det väldigt ljus ut. Det finns ingen anledning att dra i handbromsen utan istället ska vi höja ribban. Assyriska ska vara med i toppen och bästa möjliga resultat. Potentialen finns att vara en toppklubb detta år.



Har du något att hälsa till alla supportrar därute?

- Det känns fantastiskt kul att vara tillbaka bland alla supportrar och medlemmar igen. Jag hoppas på starkt stöd för hela laget. Med lite tålamod och tro på det vi gör så kommer allting att lösa sig.


Redaktionen hälsar Ilyas Merkes varmt välkommen tillbaka till klubben. 



Assyriskas sportchef Bobil Minasson ger följande kommentar:

- Det känns riktigt bra med Ilyas. Han är helt rätt profil i vår miljö. Ilyas har gått hela vägen från pojklagen ända fram till Superettan som spelare i Assyriska. Han känner till föreningen ut och innan till. Dessutom har han varit lagkapten under Albert i Arameiska. Ilyas är rätt man på rätt plats.


Mediakontakt:
Delmon Haffo
Klubbchef Assyriska FF
Tel: 0707 306 033
E-post: delmon.haffo@assyriska.se
Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩