Inför: Carlstad United - Assyriska FF

Foto: Redaktionen

Hemmalaget bör anses vara förhandsfavoriter till mötet med tanke på deras position i tabellen samt vår svaga form med fem förluster på sex matcher. Carlstad United övertog förstaplatsen från Västerås efter att västeråsarna förlorade med 1-0 på bortaplan mot Nyköpings BIS. Hemmalaget har åtta matcher utan förlust vara fem av dessa matcher har resulterat i vinst. De kommer senast från en 0-4 bortavinst mot svårslagna Team TG FF.

Carlstad United har gjort hela 40 mål på endast 14 matcher, vilket ger ett snitt på 2,85 mål/match, ett snitt som bör ta dem till superettan. Försvaret är inte lika bra som deras anfall, 19 insläppta på 14 matcher, vilket ger ett snitt på 1,35 insläppta mål/match. Det verkar inte bekymra dem mycket då de har, likt Assyriska, gjort mål i varenda match.
Assyriska och Carlstad United är de två lag som har gjort flest mål i serien så en del mål kan man räkna med.

Någon Assyriska bör se upp för är John Junior, anfallaren som ligger på en delad första plats på 11 gjorda mål tillsammans med vår egna Alagie Sosseh och Ibrahim Josef (BK Forward).

Assyriska är i en djup svacka. Albert Krasniqi lämnade tränarjobbet och för tillfället basar Ilyas Merkes över laget. Man har förlorat fem av dem sex senaste matcherna och har under denna svacka gått från en stor chans till uppflyttning till en niondeplats i tabellen. Det är fortfarande 16 matcher kvar att spela men man kan nog tyvärr redan utesluta Assyriska från uppflyttningsstriden.

Assyriska har släppt in 30 mål på 14 matcher, ett snitt som ger 2,14 insläppta mål/match, ett snitt som inte är tillräckligt bra för ett lag i vår kaliber. Man har endast hållit nollan i en match, ironiskt nog mot Västerås SK som var serieledarna fram till förra omgången. Något man dock kan vara stolta över är att offensiven fortfarande levererar. Hittills har man gjort mål i alla matcher, 28 mål på 14 matcher vilket ger ett snitt på exakt 2 mål/match. Ska man vinna mot Carlstad United måste försvaret täppa till där bak samtidigt som offensiven levererar som de har gjort under säsongen.

Denna kamp kan bli den svåraste hittills för Assyriska som gärna vill revanschera sig efter den djupa svackan och ta sin första vinst på sju matcher. Mot tre poäng!
Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩