Seger mot storsatsande Haninge

David Yarar firar med sina lagkamrater efter sitt kvitteringsmål.  [FOTO: Morris Esa]

David Yarar firar med sina lagkamrater efter sitt kvitteringsmål. [FOTO: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Efter den inställda matchen förra veckan var det dags för många spelsugna spelare i Assyriska FF att ta sig an storsatsande IFK Haninge i årets andra träningsmatch.  Trots den kylan var det många supportrar som tog sig till arenan denna lördag eftermiddag.

Matchen började något avvaktande då båda lagen kände på varandra. Assyriska försökte spela bollen genom mittplan och på djupet och lyckades med blandade resultat.  Efter 20 minuters spel var det gästerna som tog ledningen genom ett inlägg när kortlinjen som nickades in från nära håll.

Innan första halvlek var slut skulle dock Assyriska kvittera genom ett fint anfall där många spelare fyllde på och där till slut återvändande David Yarar fick sätta bollen i nätmaskorna.

I andra halvlek fick sedan Assyriska en korrekt dömd straff som nittonårige Michael Kargbo, med ursprung från Sierra Leone, förvaltade med bästa möjliga resultat. 2-1 till Assyriska FF blev också slutresultatet och laget tog sin andra seger på försäsongen trots att man saknade flera nyckelpjäser som t ex Kyle Konwea.

Därför var det också mycket glädjande att många unga egna spelare från de egna leden fick speltid och att de utmärkte sig en match som laget vann mot en av seriens favoriter. Det ska vi ta med oss till kommande matcher.

Nästa match spelas mot Rynninge IK lördagen den 2 mars kl 13:00 på Södertälje Fotbollsarena, välkomna!

Truppen:
Jesper Edin (mv)
Sulejman Sarajlic (mv)
Nemrud Awrohum
Lukas Jonsson
Essel Sampson
Mamadouba Diaby
Michael Kargbo
Ramez Matti
Linus Hillemar
Junior Kamana Wa Kamana
Tobil Kerimo
David Yarar
Antonio Jacoub
Roberto Varto
Matteus De Maria
Kevin Ali
Alekh Sing
Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩