Assyriskas första förlust är ett faktum

Det blev förlust för Assyriska i Kyle Konweas comeback.  [FOTO: Morris Esa]

Det blev förlust för Assyriska i Kyle Konweas comeback. [FOTO: Morris Esa]

Bli medlem i Club 1974 för 165 kr/mån genom autogiro. Säsongskort ingår i år.

Assyriska bar för dagen svarta tröjor eftersom bortalaget glömt ta med sig sina ordinarie bortaställ. Det var en ovan syn för hemmapubliken och kanske var det därför som Assyriska inte heller kände sig som hemma i matchinledningen. Nemrud Awrohum och Essel Sampson saknades på grund av lättare skador.

Det var glädjande att se Kyle Konwea tillbaka och framför backlinjen stifta ny bekantskap med David Strömgren från seriekonkurrenten Värmbol som debuterade i Assyriska. Ett annat glädjeämne som vi kommer att återkomma till är hemvändande Admir Catovic som skrivit på nytt kontrakt i veckan som gått. Catovic som behöver komma in i matchtempo gjorde ett piggt inhopp och fick 15 min speltid.

Det var division 2-laget IFK Lidingö som tog tag i taktpinnen direkt och det såg stundtals ut som att laget spelade en division högre än hemmalaget. De hotade konstant och hade fina linjer i spelet. Dock skulle Assyriska ändå ta ledningen i ett snabbt anfall där David Yarar assisterade Michael Kargbo som gjorde sitt tredje mål för säsongen. 1-0 till Assyriska redan i 10:e minuten.

Domaren hann knappt blåsa igång matchen innan IFK Lidingö hade både kvitterat och tagit ledningen, två mål på knappa två minuter. Först ett kvitteringsmål på en snabb kontring där hemmamålvakten blir helt blottad och sen tar Lidingö ledningen när försvaret inte lyckas få undan bollen trots två försök. Slarvigt minst sagt.

Assyriska spelar sig in i matchen och börjar senaste skapa flera chanser som kunde resultera i ett kvitteringsmål, bland annat ett tungt skott av Kargbo som målvakten gör en fantomräddning på när han i princip plockar den bort från krysset.

Assyriska ökade tempot men fick en man utvisad mitt i andra halvlek. Laget försökte pressa på för kvittering men ändå lyckades IFK Lidingö på slutet få in ännu ett mål och resultatet fastställdes till 1-3. Det är Assyriskas första förlust på försäsongen och nu återstår det två träningsmatcher till innan säsongen drar igång på allvar den 7 april.