Spelsugen Catovic gör comeback

Admir Catovic känner sig spelsugen igen efter ett sabbatsår. [FOTO: Morris Esa]

Admir Catovic känner sig spelsugen igen efter ett sabbatsår. [FOTO: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Bli medlem i Club 1974 för 165 kr/mån genom autogiro. Säsongskort ingår i år.

2012 var han 25 år och kom från AIK, idag har Admir Catovic hunnit fylla 31 år och har hunnit avverka Finland, Danmark, Ryssland och Bahrain sedan sin tvååriga sejour i Assyriska. Vad har han gjort under den resan och hur kommer det sig att det blev Assyriska igen?

- Det stämmer att jag varit utomlands en bra period efter att jag lämnade Assyriska. Finland var mitt första utlandsäventyr, det var lärorikt att bara flytta från Sverige och leva på egen hand. I Danmark var det tufft med en hård liga och många träningar. I Bahrain spelade jag i bästa laget och fick spela deras version av Euro League, det var bra väder och bra mat. Jag mellanlandade i Degerfors och Sverige en halv säsong och sen gick lasset vidare till Ryssland.

Admir Catovic gjorde 12 mål på 48 matcher under sin förra period i klubben, under sin första säsong blev han också lagets näst bäste målskytt med sina 8 fullträffar. För de supportrar som inte sett Catovic spela hälsar han:

- Jag gillar inte att berömma mig själv men kort kan jag säga att jag är en teknisk, intelligent spelare som gillar att spela fram bollen. Jag trivs i alla offensiva roller och ser mig främst som offensiv mittfältare.

Hur känns det att vara tillbaka i Assyriska, vad får du för känsla?
Efter att jag kom hem från Ryssland och spelat med IK Frej i Superettan under 2017 tröttnade jag på fotbollen, jag tappade suget. Jag började studera till VVS-montör och det var riktigt roligt att Assyriska hörde av sig, det kändes som att suget kom tillbaka. Assyriska har alltid känts som en familj för mig. Senast trivdes jag mycket bra och det är samma känsla fortfarande. Det känns som att komma hem.

Hur är din matchform?
Med tanke på att jag tagit sabbatsår hela förra året så känns det ändå ganska bra. Jag har tränat på egen hand, tränat spontant med olika fotbollsklubbar i Stockholmsområdet under hela 2018. Första veckan med Assyriska kändes tung men jag börjar komma in i det och har en bra dialog med tränarna kring mitt träningsupplägg. Matchformen kommer mer och mer för varje dag som går och den ska inte vara för långt borta.

Hälsning till fansen?
Jag ser fram emot att se supportrarna komma till arenan och stötta oss i framgång och motgång ? vi behöver er mest när det är som mörkast. Min främsta målsättning är att ta Assyriska tillbaka till toppen igen, vihör inte hemma i division 2. Med er hjälp blir det mycket lättare och framför allt roligare.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩