Tränarna: "Vi känner oss redo!"

Lars Axelsson och Anders Pense har en smart, lojal och lyhörd spelartrupp som de förlitar sig på.  [FOTO: Morris Esa]

Lars Axelsson och Anders Pense har en smart, lojal och lyhörd spelartrupp som de förlitar sig på. [FOTO: Morris Esa]

Försäsongen har varit lång nu, hur har det gått?
- När man summerar hela försäsongen tycker jag att det har gått bra. Vi har fått ihop truppen snabbt och undvikit skador. Jag tycker att killarna har anammat arbetssättet väldigt snabbt och effektivt. Det känns riktigt bra med tanke på att vi är två nya tränare och flera nya spelare. Jag vill även notera att sportkommittén har gjort ett bra jobb.

Är du nöjd med resultaten och lagets prestationer i träningsmatcherna?
- Ja, totalt sett är vi nöjda med både resultat och prestation. Resultaten är inte så viktiga att få med sig på försäsongen utan det är prestationerna vi är ute efter. Vi prioriterar sättet vi arbetar på och principerna vi har. Det tar ju tid med en ny trupp men killarna har varit oerhört smarta, lojala och lyhörda så anpassningen har gått mycket fortare än förväntat. 

Finns det någon i truppen som har glänst extra?
- Om man tänker talang så är Linus Hillemar en väldigt fin talang, honom ska vi jobba på att förädla. Om jag tänker på de som är lite mer etablerade så har Kyle Konwea varit väldigt stabil och hans rutin kommer att hjälpa oss mycket. Totalt sett är vi nöjda med alla.

Det blir många nya ansikten för supportrarna, har det varit svårt att få ihop ett helt nytt lag?
- Jag skulle inte vilja säga att det har varit svårt men det har varit en utmaning att tackla. Vi har ju som sagt fått in många spelare och då har det handlat om att identifiera människan och spelartypen till en spelidé. Det tar ju lite tid men det har gått bra. Resans gång under försäsongen har visat vad de är för lirare. Det känns bra. Det har inte varit svårt, jag och min kollega Anders Pensé har fått stor hjälp av grabbarna.

Hur går dina tankar inför säsongsstarten?
- Vi har väntat sedan januari, nu känner man nerven komma smygande. Men det ska bli kul att äntligen få tävla på riktigt. Och det är extra härligt att vi får möta Assyriska IF i premiären, det blir ju en landskamp nästan! Vi känner oss förberedda och redo.

Vad säger din känsla om laget och om årets satsning?
- Känslan är god. Vi har en bra spelartrupp och vi har förberett oss inför premiären. För att en säsong ska gå bra hela vägen handlar det om att ha lite tur med få och korta skador, lite stolpe in och medvind i några matcher. Men känslan är helt klart god och den säger att vi ska vara på den övre halvan och kanske lite lite till. Jag känner att det är en god stämning i truppen och i hela föreningen. 

På söndag är det syskonderby mot Assyriska IF, vad vet du om dem?
- Det är ett bra motstånd som har värvat lite spelare. Vi hyser stor respekt för dem och vet att vi kommer behöva en hundraprocentig prestation för att kunna slå dem. Vi är ödmjuka inför uppgiften, det kommer att vara tufft.

Vill du hälsa supportrarna något?
- Kom och heja på oss! Vi är ett helt nytt Assyriska som bygger inför framtiden. Det är ni som är klubben, visa det!
Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩