Premiären öppnar med ett syskonderby

Syskonföreningen Assyriska IF från Norrköping blir premiärmotståndare. [FOTO: assyriskaif.se]

Syskonföreningen Assyriska IF från Norrköping blir premiärmotståndare. [FOTO: assyriskaif.se]

När Assyriska IF grundades 1977 hette laget AIF Bethnahrin och spelade i korpserien. Två år senare registrerades laget för spel i division 7 och vann serien under sin första säsong. 1986 bytte man namn till sitt nuvarande namn Assyriska. Det skulle dröja länge till innan man kunde nosa på landets högre serier ? nämligen fram till 2010 då man för första gången lyckades kvalificera sig till division 2.

Sedan 2010 har laget pendlat mellan division 2 och division 3 och är i år nykomlingar i denna serie för tredje gången. Ska det bli tredje gången gillt? Kan man ta steget upp i division 1 redan i år? Vi ställde frågan till nye ordförande Peter Butros.

- I år är vi tillbaka i division 2 efter en snabb sejour i trean. Den här gången har vi rustat väl och byggt en stark centrallinje med våra nyförvärv. Det är en oerhört tuff serie vi har hamnat i och vi är ödmjuka inför vårt uppdrag att etablera oss kvar. På sikt vill vi förstås högre upp i seriesystemet, men det måste komma genom att vi fortsätter satsa på den egna ungdomsverksamheten, meddelar Peter.

Du är ny på posten som ordförande men du är inte okänd i assyriska sammanhang, vem är Peter Butros?

- Förutom att ha ett långt engagemang inom det assyriska föreningslivet bakom mig har jag också ett stort socialt engagemang. Assyriska IF har de senaste åren arbetat hårt för inkludering och integration av barn och ungdomar i de stadsdelar vi verkar. Vi ska vara en naturlig plats att söka sig till där vi ger barn och ungdomar en god fostran, bättre självkänsla och motivation. Det arbetet ska vi självklart jobba vidare med, konstaterar Peter Butros.

Vad känner du inför mötet mot storebror Assyriska FF?

- Jag ska erkänna med att det är halvt med glädje och halvt med sorg som vi spelar mot AFF. Glädje för att Assyriska FF är det lag jag har följt och stöttat ända sedan barnsben och nu för första gången leder en klubb på samma nivå. Dock känner jag stor sorg av att en sån fin förening som vi länge sett upp till spelar i division 2. Vi ska såklart göra vad vi kan för att ta tre poäng i Södertälje på söndag. Vi är oerhört taggade för uppgiften. Men jag önskar Assyriska FF verkligen lycka till och väl mött här hemma på Mamre IP till sommaren, hälsar Peter.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩