Delad pott i premiären

Kyle Konwea flög högst och nickade in sitt första mål för säsongen.  [FOTO: Morris Esa]

Kyle Konwea flög högst och nickade in sitt första mål för säsongen. [FOTO: Morris Esa]

Bli medlem i Club 1974 för 165 kr/mån genom autogiro. Ingår även säsongskortet för samtliga hemmamatcher 2019.

Efter en intensiv tid där första kliven tas mot eliten igen, var det dags för seriepremiär i division 2 Södra Svealand. Hur mycket det än tar emot att skriva detta så är det just nu sanningen. För motståndet stod våra kusiner från Norrköping klädda i röda färger redo att möta storebror. Trots att kylan gjorde sig påmind som vanligt på kanske Sveriges konstigaste bygge så fick man ändå vibbar på att Assyriska FF ändå har börjat sin vandring tillbaka till där de hör hemma. En publiksiffra på 650 personer får en att andas optimism.

Matchen i sig började ganska avvaktande från båda lagen. Assyriska hade ett litet bättre grepp om händelserna men tappade så småningom initiativet och tillät Assyriska IF skapa några farliga halvchanser. Första halvtimmen var det bara färgen på tröjorna som var skillnaden. Mot slutet av halvleken ökade dock Assyriska trycket med flertalet skapliga chanser, bland annat ett farligt avslut från Michael Kargbo och ett långskott av Junior som med lite flyt kunde ha varit ledningsmålet.

Under första halvlek drabbades lagkapten Nemrud Awrohumav en huvudskada och fick bäras ut på bår, in kom istället Lukas Johansson. Första halvlek avslutades med ett tungt vänsterskott från David Yarar som nästan gick in bakom målvakten.

I andra halvlek tog Assyriska tag i taktpinnen och hade ett övertag i spelet och flera farligheter. Mitt i spelövertaget lyckas Assyriska IF sticka upp och göra ett mål som helt rätt döms bort för offside. Ett ständigt levande syndrom som tyvärr skulle avsluta denna match också.  Det händer alldeles för ofta att hemmalaget tappade fokus när de egentligen ska avsluta ett moment eller stänga en match.

Matchen stod länge och vägde när Assyriska fick en hörna i den 74:e minuten. Slagen av Junior passar Kyle Konwea på att flyga upp och nicka in 1-0 till hemmalaget. Skönt för Kyle och ännu mer förlösande för laget för att inte tala om supportrarna på läktaren.

I detta nu fanns det absolut inga tendenser till något annat än tre poäng för Assyriska FF, som nu hade full kontroll på händelserna och kunde faktiskt avgöra tillställningen om man vågat lite mer. I försöken att slå vakt om sin ledning sjönk man alldese för lågt ner så att det till slut straffade sig. På övertid kvitterade således bortalaget på ett rullande skott som i princip kom från ingenstans. 

Lite surt att tappa två poäng på detta sätt, speciellt när man kunnat punktera matchen om man bara vågat lite mer. 

Nu är det bara att samla nya krafter och marschera framåt. Säsongen är lång och med rätt stöd kan detta bli startskottet på återkomsten. Passar även på att önska våra kusiner lycka till i serien så ses vi i Norrköping till sommaren.


Startelvan:
85. Jesper Edin (mv)
88. Kyle Konwea
22. Nemrut Awrohum (38)
14. Mamadouba Diaby
11. David Yarar (78)
4. David Strömgren
10. Ramez Matti (78)
8. Lukasz Kopka
19. Michael Kargbo (72)
7. Junior Kamana Wa Kamana
3. Aleksander Januskiewics

Avbytare:
1. Kevin Dyplin (mv)
5. Lukas Johansson (38)
2. Essel Sampson
6. Patryk Krzysztof Brzeski (78)
15. Tobil Kerimo
12. Izuchukwu Emeh (72)
16. Linus Hillemar (78)

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩