Tränarna: "Vi skulle så klart velat ha fler poäng"

Izuchukwu Emeh tackar högre makter för sitt mål som betydde en poäng för Assyriska.  [FOTO: Morris Esa]

Izuchukwu Emeh tackar högre makter för sitt mål som betydde en poäng för Assyriska. [FOTO: Morris Esa]

Bli medlem i Club 1974 för 165 kr/mån genom autogiro. Ingår även säsongskortet för samtliga hemmamatcher 2019.

Hur känns det såhär spontant efter matchen?
Anders:
Vi skulle så klart velat ha haft mer poäng men med tanke på hur den här matchen utspelar sig så är vi nöjda med jobbet grabbarna lägger ner och med inställningen de har. Jag tycker att den här matchen var väldigt rörig match med två utvisningar och en svårspelad fotbollsplan. Jag tycker verkligen att grabbarna ska vara stolta över sin arbetsinsats med tanke på förutsättningarna idag.

Förutsättningarna var inte dem bästa, hur ser sjukstugan ut egentligen?
Lasse
: Ja, vi hade lite oflyt. Vi hade räknat med att Kyle skulle spela idag men han får en känning i baksidan och då vill vi inte chansa. Nemrut är inte heller med idag med tanke på matchen senast. Men jag tycker att både Lukas och Essel som går in och spelar i backlinjen idag gör det riktigt bra. Suma hoppar in och spelar efter endast en veckas träning med oss, han är egentligen inte inne i vårt arbetssätt men vikarierar som mittback i första halvlek och gör det bra men blir ännu bättre i andra halvlek när han kliver upp i mittfältet och får tag på bollen ofta.

Många undrar när Kyle och Nemrud är tillbaka?
Anders:
Vi räknar med att båda ska vara tillbaka till nästa vecka.

Och i anfallet startade ni med Emeh och Kargbo, hur är det med Catovic?
Lasse:
Catovic är med och tränar, han har precis komit tillbaka från en fotledsskada. Han behöver lite mer tid på sig för att komma tillbaka men han har varit med och kört på för fullt sen i torsdags. Han var även med på bänken om vi hade behövt honom idag. Han behöver nog några veckor till på sig för att hitta den här riktiga Catovic-formen.

Många är nöjda med försvaret, är ni också det?
Lasse
: Vi släpper inte till många chanser, varken i denna match eller i premiären. Det målet som Arameiska-Syrianska gör idag hävdar jag är ett offside -mål och det tycker jag är lite tråkigt när domaren själv känner det på sig, springer ut till linjedomaren och konfererar men dömer ändå mål. Det är skitsamma egentligen, dem gör mål och totalt sett så säger är vi nöjda med försvaret i den här matchen också.

Anders: Jag vill tillägga att laget gör en bra försvarsmatch trots att vi saknar Kyle och Nemrut, Nemrut saknade vi även i stora delar av premiären också. Vi har prioriterat det i och med att vi har försökt att öva in vårt arbetssätt genom att börja med försvarsspelet. Vi är väldigt komptakta och väldigt svåra att skapa målchanser på. Det är vi jättenöjda med.

Vad har ni att säga om offensiven då?
Lasse:
Vi är inte nöjda med att ha gjort endast två mål på två matcher.
Anders: Där vill vi att det ska hända mer, det kommer vi vrida upp nu.

Känner ni att det fortfarande finns lite nerver bland spelarna eller har det släppt nu?
Lasse
: Nej, nu tycker jag att vi är på plats. Nu bör det inte finnas några premiärnerver kvar bland spelarna. Nu handlar det om att få ett bra resultat med sig och ta vår första seger, det är inte några premiärnerver som spökar. Jag säger lite som Anders, det är en väldigt ryckig match idag med mycket avblåsningar.
Anders: Det är lite prestige i den här matchen med tanke på att vi möter Arameiska-Syrianska, det blir ju lite derbykaraktär över matchen och där står grabbarna upp bra.
Lasse: Jag skulle vilja addera att vi har spelat två ganska så tuffa matcher. Den ena mot lillebror Assyriska IF och så mot kusinerna här om man får uttrycka sig så. Så jag tycker vi har avklarat två tuffa matcher.

Känner ni att det är snöpligt med kryss eller är ni nöjda med dessa två matcher?
Anders:
Snöpligt vet jag inte, man förtjänar sina poäng. Vi leder ju den här matchen också. Men det är klart att vi inte har haft marginalerna med oss. Vi skyller inte på tur eller otur men det är klart vi hade kunnat komma ut ur dem här två matcherna med fler poäng om vi hade haft lite mer marginaler på vår sida men det kommer!

Tack så mycket till er båda två och lycka till nästa helg!

Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩