Kylan saknades när Assyriska kryssade

Junior assisterade fram till ledningsmålet och kunde med mer kyla även ha ordnat segermålet.  [FOTO: Morris Esa]

Junior assisterade fram till ledningsmålet och kunde med mer kyla även ha ordnat segermålet. [FOTO: Morris Esa]

Bli medlem i Club 1974 för 165 kr/mån genom autogiro. Ingår även säsongskortet för samtliga hemmamatcher 2019.

Tidigare under dagen sken solen, när klockan slog 16:00 var den kvar men hade fått sällskap av en bitande kyla. Kyla är något Assyriska saknat inledningsvis under denna säsong, turligt nog saknade även motståndarna det denna omgång. Assyriska kom till start utan sina ordinarie mittbackar, Nemrut Awrohum saknades sen huvudskadan i premiären och Kyle Konwea kände av en sträckning i låret.

Matchens inledning började med ett hemmalag som pressade och stressade vilket gav fog för stor oro bland bortasupportrarna.  Mitt i oredan dök Assyriska upp med två kontringar på två minuter. Den ena var nära att rinna igenom men slogs lite hastigt bort, den andra förvaltades på ett underbart sätt av Izuchukwu Emeh, som på en fin genomskärare av Junior kyligt lobbade in bortaledningen.

Efter ledningsmålet tog Assyriska för sig mer efter den avvaktande starten. Halvleken avslutades med halvlägen för båda lagen, för Assyriskas del avslutade Kargbo ett fint med ett skott över mål. Olyckligt nog skulle det i halvtid visa sig att defensive mittfältaren David Strömgren inte kunde slutföra matchen efter en smäll på vaden.

Fina ord i omklädningsrummet och redo för akt nummer två denna eftermiddag, som knappt hann börja innan en genomskärare ställde till det. Passningen gick rakt igenom Assyriskas försvar och möttes av George Korkis som kvitterade för hemmalaget. Avslutet var det inte mycket målvakten kunde göra åt, däremot kunde försvaret varit mer vakna på passningen. Kvitteringen var ett faktum trots att det luktade offside.

Efter kvitteringen tappade Assyriska linjerna och såg skakiga ut. Arameiska tilläts komma fram mer och mer. I samma veva får hemmalagets Aziz Ada sitt andra gula kort efter en onödig tackling mot målvakten och fick tacka för sig. Utvisningen gav AFF luft under vingarna och övertaget igen.

Flera farliga avslut och spelkombinationer kunde ge bortaledning igen. Men så precis när övertaget skulle förvaltas på riktigt kvitterar vi i onödiga utvisningar. Mamadouba Diaby får även han sitt andra gula kort för dagen för olämpligt uppträdande när han slår till bollen med handen efter en frisparkssituation. Rött kort, sorti och kvitterat i antal spelare på planen.

Tio mot tio stångas nu båda lagen fram och tillbaka för att vinna matchen. Lägena blir fler men kylan och fokuset i avsluten saknades. Det som sticker ut denna period är att under en fem minuters sekvens på slutet, hade Assyriskas Junior fyra avslut på fem minuter där en av dem så när smet in i krysset. Bara någon centimeter fattades.

Ett ganska rättvist resultat när man summerar eftermiddagen. En sak tar jag med mig när kylan gör sig påmind igen genom att blåsa mig i nacken på väg till parkeringen, tänk om vi kunde vara lika kyliga.