Tränarparet lämnar sitt uppdrag

Assyriska FF står utan kontrakterad tränare.  [FOTO: Morris Esa]

Assyriska FF står utan kontrakterad tränare. [FOTO: Morris Esa]

Assyriska åkte på sin första förlust för säsongen under gårdagen och direkt efter matchen valde tränarparet Lars Axelsson och Anders Pense att med omedelbar verkan avsluta sitt engagemang i klubben. De meddelar att anledningen är att de inte nått de resultat som de  förväntat sig.

- Vi har genom vårt ledarskap inte lyckats förmedla vårt arbetssätt på bästa vis. Vi känner att vi inte har hela spelargruppen med oss och att vi i vissa avseenden ser på fotboll med olika ögon, med anledning av det är det bättre att någon annan tränare tar vid, meddelar Lars Axelsson och Anders Pense i en skrivelse till klubb och spelare.

Från klubbens sida är man helt chockad. Styrelseordförande Moussa Esa menar på att man har haft en mycket bra dialog och varit tydlig med målsättningarna och att klubben kommer att ha ett tålamod med resultaten.

- Senast förra veckan satt vi i ett möte där vi i princip förklarade för tränarna att de inte behöver känna någon press från oss som arbetsgivare, att vi har långsiktiga planer med vårt lagbygge och att vi skyndar långsamt. Därför kom detta besked som en total chock för oss eftersom vi ändå har satsat på dessa herrar sedan november förra året, de har varit med och satt första byggstenarna till ett nytt lag för att nu, redan i tredje omgången lämna oss. Dialogen har varit mycket bra och vi såg inte detta komma, förklarar Esa.

Medlemmar och andra hängivna supportrar runt laget som fått reda på nyheten har inte varit sena med att ringa och fråga om det inte är så att det är Assyriska som egentligen brutit kontraktet med sina tränare efter en enda förlust?

- Jag kan intyga att så inte är fallet. Vi har satsat en försäsong på denna konstellation och vi sätter oss i ett väldigt dåligt läge att i inledningen av säsongen redan stå utan tränare, ett sådant beslut skulle vi aldrig ta. Vi har tvärtom försökt förstå vad Lars och Anders grundar sitt beslut på och även där har vi lärt oss förstå att det är helt och hållet deras beslut.

Dagens träning ställdes in med kort varsel för spelarna och sportkommittén jobbar nu febrilt på att hitta den bästa och snabbaste lösningen.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩