Värmbols FC vill fortsätta utvecklas

Värmbols FC är en stark grupp som vill spela strukturerat försvarsspel och metodiskt i anfallet.  [FOTO: Värmbols FC]

Värmbols FC är en stark grupp som vill spela strukturerat försvarsspel och metodiskt i anfallet. [FOTO: Värmbols FC]

Värmbols FC bildades 1990 och är idag en av Sörmlands största fotbollsföreningar med närmare 400 aktiva fotbollsspelare. Med undantag för år 2007 då man spelade i divison 3 har laget de senaste 10 varit ett ganska stabilt lag i denna serie, förra året slutade laget på sjätte plats.

Årets spelartrupp består av en stomme med mycket rutin från spel i division 2 och flera egna produkter och ser sig själv som en fysiskt stark grupp. De egna produkterna, mittbacken Niklas Rautiainen och mittfältaren Martin Lindgren, ses som nyckelspelare. Målvakten Rasmus Karlsson var förra året en av seriens bästa målvakter. På anfallssidan har man rutinerade Vedran Benca, också han fostrad i klubben.

Laget leds av 43-årige Tobias Sander i hans första uppdrag på seniornivå. Värmbols FC spelar ett strukturerat försvarsspel och är mycket metodiska i sina anfall och de vill följa upp följa upp fjolårets tabellplacering med att fortsätta utvecklas. Årets säsong har dock börjat svagt för Katrineholms stolthet.

På de fyra inledande matcherna har laget kammat hem två poäng och har 2-11 i målskillnad, men då ska man ha i åtanke att laget mött 3 av seriefavoriterna i de tre senaste omgångarna; först Haninge borta där man förlorade med 0-4, sedan Newroz borta där förlusten skrevs till 1-6 och nu i senaste omgången klarade man 0-0 hemma mot Motala.

Assyriska FF ska inte på något sätt ta ut några poäng i förskott, speciellt inte efter att man redan i onsdags förlorade mot just detta motstånd. Första maj åkte nämligen Assyriska till Katrineholm för att möta Värmbols FC i kval till Svenska Cupen. Visserligen ställde Assyriska upp med en reservbetonad startelva men förlust och sorti och från cupspelet var ett faktum när laget, återigen ledda av P19-tränaren Nick Leete, förlorade med 1-2.

Vi hoppas på ett annat resultat när hemmalaget jagar sin andra seger i serien. Kom och stötta Assyriska FF till sin första hemmaseger, utan er i publiken spelar laget med en man mindre.

Vi ses på arenan söndag 5 maj kl 16:00

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩