Augar ser fram emot matchen mot Haninge

Martin Augar vill bygga laget från försvaret och tycker sig se att laget utvecklas hela tiden åt rätt håll.  [FOTO: Moussa Esa]

Martin Augar vill bygga laget från försvaret och tycker sig se att laget utvecklas hela tiden åt rätt håll. [FOTO: Moussa Esa]

Du har nu lett Assyriska i två matcher. Första matchen resulterade i en ganska tung förlust mot Newroz FC och i söndags kändes det som att vi tappade två poäng mot Motala, hur känns det?
- Självklart är min och killarnas ambition att vinna, det är det alltid. Sen får man vara ödmjuk och ta hänsyn till att det finns elva andra killar på plan som vill vinna. Sett till spelet idag tycker jag att vi tar ett steg framåt, vi sätter försvarsspelet bra och har kontroll över matchen. All respekt till Motala, det är ett bra lag, men idag skapar de nästan ingenting förutom ett läge i första halvlek samt den fasta situationen när de gör mål. Det är klart att vi ska spela anfallsfotboll men någonstans måste man börja bygga laget från rätt ände och då börjar vi givetvis med försvarsspelet som måste sitta.

Vad tycker du om Assyriskas prestation mot Motala?
- Jag tycker som sagt att vår prestation var absolut ett steg framåt. Vi sätter försvarsspelet bra över hela banan, både det låga och det höga. Jag tycker att vi borde gjort ett mål till, vi skapar tillräckligt för att avgöra matchen men sen krävs det kyla framför mål. Vi måste höja kvaliten i sista tredjedelen och kanske inte lira på chans mer. Som helhet finns det mycket positivt i matchen och det får vi ta med oss och bygga vidare. Vi får inte fastna för de negativa sakerna.

Vad tar du med dig från senaste match?
- Jag tar med mig vårt försvarsspel. Jag tar med mig att vi är fantastiskt organiserade i vårt positionsspel och att vi har tempo men även tålamod i anfallsspelet. Vi vet att vi inte alltid behöver gå fram men vet när vi ska göra det.

Från läktaren hördes uppmaningar om att gå framåt, känner du att Assyriska inte klev framåt mot Motala?
- Absolut inte, vår ambition är att spela offensiv fotboll men samtidigt får man inte vara överambitiös. Det som hände mot Newroz FC var just att vi klev upp och då finns det en risk i att tappa balansen mellan offensiv och defensiv och då kan det gå fel som det gjorde. Det vi egentligen ska ta lärdom av är att inse vad vi behöver utveckla. Att vi ska försvara 1-1 på hemmaplan idag, det finns inte med på kartan. Man kan inte förbjuda sidledspassningar, vår ambition är som sagt alltid att spela framåt eller diagonala utvägar. Det är enkelt att uttala men svårare att utföra. Stundtals var det en del sidledspassningar men det är inte för mycket.

Newroz, Motala och nästa match mot Haninge. Det är tre förmodade topplag, vad säger du om det?
- Absolut. Jag personligen höll dem tre lagen högt upp innan serien startade. Jag trodde mest på Motala, ett lag utanför Stockholm som ofta får behålla sina spelare och spela ihop sig. För oss är det bara roliga matcher, kul att man möta bra lag och matcha sig mot dem innan man ger sig på mindre bra lag.

Vad vet du om vår nästa motståndare, Haninge?
- Haninge leder serien av en anledning. Man kan tro att Haninge är ett lag som dominerar sina matcher men så är det faktiskt inte när man åker och tittar på dem. Men de är ett lag som är effektiva och tittar man på Haninges trupp hittar man väldigt mycket rutin och erfarenhet. Det spelar ingen roll om de saknar några spelare, de som kommer in istället är minst lika bra. Vi är på väg framåt, jag tycker spelet är under utveckling så jag ser fram emot den matchen.

Hur ser truppen ut inför den matchen då?
- Senaste status på Izuchukwu Emeh är att han blir borta 4-5 veckor till. David Yarar kämpar på med sin rehab och Kyle Konwea kommer att vara avstängd mot Haninge. I övrigt ska alla andra spelare vara tillgängliga.

Matchen mot Haninge spelas nu på fredag kl 19:30 på Torvalla IP i Haninge.
Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩