Catovics två mål vände matchen

Admir Catovic var på stort spelhumör i bortamatchen mot FC Stockholm.  [FOTO: Morris Esa]

Admir Catovic var på stort spelhumör i bortamatchen mot FC Stockholm. [FOTO: Morris Esa]

FC Stockholm som den tidigare landslagsspelaren Johan Mjällby basar över kom till matchen med fina prestationer i ryggsäcken. Det skulle hemmalaget även inledningsvis visa upp. Redan i den tredje spelminuten tappade  Abu Bakarr Suma en passning som nästan ger ett friläge till hemmalaget. Kevin Dyplin i målet var dock med med på noterna och gjorde sig stor.

Okoncentrationen för Assyriska fortsatte och slarvpassningarna avlöste varandra. I den nionde minuten bekräftas det då en enkel passning mellan mittbackarna lobbas över en utrusande Dyplin, för enkelt och alldeles för billigt. Efter detta snöpliga underläge kändes det som om vinden gjort sitt och vänt löven. Redan i minut 25 hade Michael Kargbo lekstuga med aviga finter och hittade med en fin passning en framrusande Admir Catovic som styrde in bollen via stolpen in i nät. Ett fantastiskt fint mål och kvitterat för Assyriska,

När FC Stockholm släppte in den vackra kvitteringen kändes de uddlösa resten av matchen. I halvtid blev det kaffe, bulle och korv. En stor eloge till supertrevliga tjejer som stod i kiosken och jobbade upp sin lagkassa. Tummen upp.

Fram till matchminut 70 hände egentligen inte så mycket. Assyriska hade mer boll och kontrollerade matchen utan att skapa nämnvärda chanser. Bortaledningen ska tillskrivas en hårt arbetande Linus Hillemar som får fram bollen till en iskall Admir Catovic, en dragning i sidleds och avslut. Assyriska hade vänt underläget med två mål från Admir Catovic.

I matchens slutfas hoppades man på det bästa. Assyriska började sakta sjunka lite för lågt och tillät FC Stockholm komma upp dock utan att skapa något av vikt. Efter 94 minuter blåste domaren i pipan och ett glädjevrål bröt ut bland spelarna. Jag däremot orkade bara med en glad pust. En otrolig viktig seger och mycket viktiga poäng. Kul att se Linus Hillemar hårt kämpande från start, kul att se Wesley Ntshangase fördela boll och kul att David Strömgren, som saknades idag, blivit pappa. Grattis David!

I nästa match väntar Södertälje FK, en seger i den matchen och spelare som tillfrisknar kan Assyriska bli farliga utmanare i år. Hittills under säsongen har inget lag varit bättre rent spelmässigt, nu gäller det bara att plocka poängen.

STARTELVAN
1. Kevin Dyplin (MV)
6. Alekh Singh
7. Admir Catovic 87'
8. Mlamuli James Wesley Ntshangase
11. Junior Kamana Wa Kamana
14. Mamadouba Diaby
16. Linus Hillemar 77'
19. Michael Kargbo 77'
22. Nemrut Awrohum (K)
77. Abu Bakarr Suma
88. Kyle Konwea

AVBYTARE
85. Jesper Edin (MV)
2. Essel Dela Sampson
3. David Youssef
5. Lukas Johansson 87'
9. Antonio Yakoub 77'
10. Ramez Matti 77'
15. Tobil Kerimo
Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩