Derbydags när SFK kommer på besök

Södertälje FK har fått en riktigt tung säsongsstart hittills och på söndag gästar laget Södertälje Fotbollsarena för ett derby.  [FOTO: Morris Esa]

Södertälje FK har fått en riktigt tung säsongsstart hittills och på söndag gästar laget Södertälje Fotbollsarena för ett derby. [FOTO: Morris Esa]

Bli medlem i Club 1974 för 165 kr/mån genom autogiro. Ingår även säsongskortet för samtliga hemmamatcher 2019.

Södertälje FK bildades 2012 när fem lokala klubbar slogs ihop till en. Redan under deras första år vann SFK division 2 och spelade året därpå i Division 1 Norra. Sejouren i ettan blev dock bara ettårig och sedan dess har man spelat i denna serie, där man slutade på nionde plats förra säsongen.

Man började årets säsong med 24-åriga tränaren Vasilos Timouda som hoppades på ett långsiktigt projekt och ett ambitiöst lag som Timouda inflör säsongen hoppades skulle ta stora kliv. Södertälje FK har en ambition att spela en fartfylld fotboll med aggressiv förstapress. Man vill vinna boll högt i planen och på så sätt såra motståndarna.

Hittills har man inte lyckats leva upp till den ambitionen, i varje fall inte resultatmässigt. Efter de åtta inledande matcherna, varav sju förluster och en oavgjord fick Timouda lämna över tränaransvaret till Hamid Kabodvand som har ett förflutet som ungdomstränare i AFC Eskilstuna. Timouda fortsätter dock som assisterande tränare.

Kabodvand ledde laget senast i torsdags i hemmamatchen mot Motala och lyckades knipa en poäng i 94:e minuten. Hittills har alltså SFK spelat 9 matcher, förlorat 7 och spelat 2 oavgjorda med målskillnaden 12-37. Intressant är att laget förra året släppte in 59 mål på hela säsongen, det var tredje sämst av alla lag i serien. Här har laget mycket kvar att förbättra.

Kan vinden för SFK vända mot just Assyriska FF? Ja det är derbydags och det finns ingen orsak att lämna något åt slumpen, allt kan hända och Assyriska FF får inte tro att det är tre enkla poäng att hämta, utan det är exakt motsatsen. Det kommer krävas hårt arbete, extrem noggrannhet och marginalerna på sin sida för att vinna matchen på söndag. Tro inget annat.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩