Augar: Vi ska fokusera på det vi ska göra

Martin Augar bärgade sin första seger som huvudtränare för Assyriska FF och hoppas på en andra raka seger idag.  [FOTO: Morris Esa]

Martin Augar bärgade sin första seger som huvudtränare för Assyriska FF och hoppas på en andra raka seger idag. [FOTO: Morris Esa]

Vinst senast mot Johan Mjällbys Stockholm Internazionale, hur kände du efter matchen?
- Jag tycker att vi gör en stabil insats utan att riktigt dominera matchen. Jag kände att det var en ganska jämn match, vi skapar inte jättemycket men vi släpper inte till målchanser heller. Överlag tycker jag att vi hade kontroll över vårt egna spel och skönt att vi kunde vara effektiva på de målchanserna vi skapar.

Du möblerade om i laget lite och bytte positioner på vissa spelare, hur gick tankarna kring det?

- Det var saknaden av vissa spelare som fick mig att möblera om laget lite. När det gäller Admir Catovic så ser jag att han klarar av att spela i både en defensiv roll men också en offensiv med tanke på hur bolltrygg han är. Att spela offensivt är inget främmande för honom. Michael Kargbo placerade jag till vänster och det tycker jag han skötte bra.

Linus Hillemar fick spela från start som anfallare, vad fick dig att ta det beslutet?

- Jag valde att starta med Linus centralt med tanke på egenskaperna han har visat under träning och match. Jag tycker att det är bättre att slänga in honom i en position som han är van vid och därav beslutet. Han står för en jättefin insats, Linus kommer att bli bättre och bättre med tiden. Sedan kommer han att behöva att jobba på behärska spelet när vi lirar med ett eller två tillslag. Men han är en smart kille och befinner sig i ytorna vi vill att han ska vara i. Sett över hela matchen står han för en fin insats.

Andremålvakten Kevin Dyplin fick även starta, vad tycker du om hans prestation?

- Jättebra insats! Han har gjort jättebra träningar. För mig är det jätteroligt att spelare kommer in och tar chansen, att de visar att de vill vara med och konkurrera.

Idag är det derby mot Södertälje FK, vad förväntar du dig för matchbild?

- Jag förväntar mig att vi ska kliva ut och utföra ett hundraprocentigt jobb direkt från start. Vi ska absolut inte ta hänsyn till var våra motståndare ligger i tabellen utan vi ska gå ut och bara fokusera på det vi ska göra. Jag och grabbarna är överens om att när vi kliver ut på plan och får till vårt spel så kan vi ge alla lag i den här serien en tuff match.

Hur ser det ut i truppen?

- Det ser det bra ut. Vi får tillbaka David Strömgren och Ramez Matti känner sig bättre. Kyle Konwea hade en liten känning men jag tror och hoppas att det inte är något som stör honom. Just idag är det David Yarar och Izuchukwu Emeh som fortfarande är skadade.

Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩