Derbyseger förlänger sviten

Alla vill krama om unge stjärnskottet och egna produkten Antonio Yakoub. Sjuttonåringen stod för två mål mot Arameiska och har nu gjort tre mål på tre matcher.  [FOTO: Morris Esa]

Alla vill krama om unge stjärnskottet och egna produkten Antonio Yakoub. Sjuttonåringen stod för två mål mot Arameiska och har nu gjort tre mål på tre matcher. [FOTO: Morris Esa]

Bli medlem i Club 1974 för 165 kr/mån genom autogiro. Ingår även säsongskortet för samtliga hemmamatcher 2019.

Klyschor som att derbyn brukar vara tillknäppta besannades klockrent den första halvleken som knappt bjöd på något värt att notera. Förutom några halvchanser där Arameiska drog det längsta strået i farlighetsgrad stod kampviljan i centrum. Värt att notera var att publiken hittade till den tillfälliga arenan bättre än den ordinarie. Dags att börja höja publiksnittet tycker jag. Detta lag kryddat med egna produkter förtjänar det. En annan betraktelse är att det inte behövdes avspärrningar eller vakter som särade publiken, bägge lagens supportar kunde utan några som helst problem dela läktare.

I andra halvlek började duellerna hårdna ännu mer och intensiteten höjdes. Arameisk-Syrianska kommunicerade högt och lät över hela plan. Assyriska spelade mer elegant fortfarande utan att komma fram till något av större vikt. En hörna för bortalaget i matchminut 54 blev startskottet för Kevin-duellen. Assyriskafostrade Kevin Sharro knorrade in hörnan direkt i mål bakom vår egen Kevin Dyplin. Lite snöpligt mål som borde förhindras. Bortaledning och uppförsbacke i ännu en match. Något Assyriska blivit specialister på den senaste tiden.

Bara fem minuter efter 0-1 var Dyplin nära att missa igen men turligt nog tog bollen en annan riktning. Assyriska började jaga kvittering medan Arameisk-Syrianska började försvara sin ledning. Det skulle straffa sig. Izuchukwu Emeh och Michael Kargbo byttes ut och in kom istället Linus Hillemar och Antonio Yakob. Assyriska ökade pressen minut för minut. Till slut gav det även utdelning.

En jättefin långpassning av Afram Hanna hittade Ramez Matti som fick ner bollen till Antonio Yakob som sin tur vänder om och avlossar högern, 1-1 i den åttionde minuten och fortsatt press. I matchens slutskede kontrade Assyriska genom Hillemar som likt en raket flög förbi bortalagets försvar, spelade smart snett bakåt till Antonio men avslutet täcktes av en back. Returen snappas upp av David Strömgren som följde med på kontringen, lite trixande och vändande i straffområdet leder till straff efter en solklar fällning på Strömgren. David stegade själv fram och sprätte upp bollen högt bakom Nahir Saliba i motståndarmålet. Revansch för Strömgren efter straffmissen i senaste matchen mot Linköping. Vändningen var nu ett faktum.

Innan domaren blåste av matchen hann sjuttonårige Antonio Yakob göra sitt andra mål för kvällen framspelad av Junior. Assyriska hade återigen stått för en jättestark vändning som ger eko i serien. Man kan känna glädjen och sammanhållningen i laget. Alla som hoppade in visade moral och vilja. Utöver vinsten bjuder Assyriska på fint spel under stora delar av matchen. Nu blickar vi mot sista matchen innan sommaruppehållet och hoppas på att segersviten fortsätter.