Augar: "Vi må släppa in mål men vi reagerar suveränt på det"

Martin Augar lever sig in i matcherna. [FOTO: Morris Esa]

Martin Augar lever sig in i matcherna. [FOTO: Morris Esa] · Foto: Redaktionen

Stötta Assyriska och upplev toppstriden LIVE! Bli medlem i Club 1974 för 165 kr/mån genom autogiro.

Derbyvinst mot Arameisk-Syrianska igår, vad tycker du om matchen?
- Jag tycker att matchen var ganska stängd första 15-20 minuterna. Det händer inte så mycket, vi skapar inte tillräckligt men vi släpper inte till några chanser heller. Sedan tycker jag att vi tar över och är bättre än motståndarna sista 25 minuterna i första halvlek. Vi skapar ett par bra chanser men lyckas inte ha skärpa i sista tiondelen.


Assyriska har nu vänt underläge till vinster fyra av dem sex senaste matcherna. Det visar ett stort tecken på karaktär men varför ligger vi under ofta?
- Jag upplever att deras mål som dem fick igår var lite turligt, det är en hörna som går rakt in i mål. Det är en prestation som vi får gratulera motståndarna för. Vi må släppa in mål men vi reagerar suveränt på det. Det växer liv i oss efter det och vi börjar att skapa chanser efter chanser.


Egna produkten Antonio Yakoub kommer in och gör två mål och är även involverad i situationen där vi får straff. Vad ger du honom för direktiv egentligen?

- Antonio är en elegant fotbollsspelare som lyssnar på instruktioner och försöker alltid att göra det han blir tillsagd att göra. Jag har sagt åt honom att avsluta mycket eftersom han är så otroligt bra i avslutslägen. Jag vill att han ska göra det enkelt för sig själv och det gör han, han krånglar inte till det. Han försöker inte förbättra situationer utan försöker göra mål på få tillslag helt enkelt. Det är jätteroligt för Antonio! 


Vad tar du med dig från den här matchen?
- Jag tar med mig sista 20 minuterna i första halvlek där jag tycker att vi spelar bra fotboll och skapar en del lägen. Jag tar med mig andra halvlek där jag tycker att vi är det bättre laget. Jag tar definitivt med mig bytena, killarna som kommer in visar framfötterna och visar även att alla i laget är värdefulla.


Är det något från denna match du skulle vilja förbättra till nästa match?
- Effektiviten. Vi måste bli effektivare med tanke på vad vi skapar. Jag hade varit mer orolig om vi inte hade skapat några målchanser men nu gör vi det så jag efterlyser lite mer skärpa.


Vi möter Assyriska IF på lördag vilket också blir lite av ett derby, vad vet du om dem och vad förväntar du dig?
- Det kommer att bli en rolig match! Jag var och tittade på dem när dem spela mot FC Stockholm och det är ett lag som spelar lite annorlunda jämfört med oss men vi är tokladdade och vill verkligen avsluta halva säsongen med en seger!

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩