David Strömgren lämnar Assyriska

Assyriska tappar en av sina tongivande spelare, David Strömgren lämnar p g a familjeskäl.  [FOTO: Morris Esa]

Assyriska tappar en av sina tongivande spelare, David Strömgren lämnar p g a familjeskäl. [FOTO: Morris Esa]

Han kom från Katrineholmslaget Värmbol under försäsongen och visade sig ganska snart vara en viktig kugge för Assyriskas nya lagbygge. Nu lämnar David Strömgren laget och orsaken är enbart av familjeskäl.

- Det stämmer bra det. Jag har stormtrivts med att spela i Assyriska, det har varit en härlig stämning och jag har gillat min roll i laget. Jag hade jättegärna fortsatt och jag försökte verkligen hitta lösningar men min familjesituation och pendlandet från Katrineholm sätter tyvärr stopp för det, förklarar Strömgren.

David Strömgren blev tvåbarnsfar för knappt två månader sen och att åka fram och tillbaka på småvägarna mellan Katrineholm och Södertälje blev inte hållbart i längden.

- Ja, vi försökte verkligen hitta lösningar att övertala David med, men till slut måste man acceptera hans beslut. David vet hur omtyckt och uppskattad han är av både supportrar och lagkamrater och vi hade ju helst velat se honom i laget minst säsongen ut, men han prioriterar familjen och det får vi respektera, meddelar sportansvarige Ninip Kino.

Kino förklarar också att klubben letar alternativ men att det är svårt att hitta någon i Strömgrens kaliber med så kort varsel. Samtidigt ska det alternativet komma in i gruppen på kort tid. Det kan mycket väl vara så att det inte blir något nyförvärv, mer än att man får formera om laget för att bibehålla balansen.

Klubben önskar David Strömgren all lycka i framtiden.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩