Ännu en seger i toppstriden

Abu Bakarr Suma firar sitt mål som punkterade matchen. FOTO: Morris Esa

Under den skinande solen lyste Assyriska med ett bländande anfallsspel som stundtals påminde om fornstora dagar. Redan från början kunde man se att hemmalget vägde tyngre och spelade en bättre fotboll.

Redan i första minuten bjuds Antonio Yakoub på ett friläge där backlinjen i Newroz slarvar. Helt fri och ganska överraskad missar han läget. Några minuter efter bjuder Maikel Kargbo, som för dagen titt som tätt hotade med sina prestationer, på en dans längs ena linjen och får in bollen fint men avslutet missas. Hemmalaget tryckte på konstant och publiken väntade bara på ledningsmålet.

Den kom men det var fel lag som gjorde det. Från ingenstans och då menar jag ingenstans trampar Kevin Dyplin på en felplacerad cykel som leder till att Fabakary Sanneh bara har att peta in bollen till 0-1 i tom bur. Ute och cykla är rätt term i detta fall. Underläget hindrade inte Assyriska från att fortsätta anfalla.

Chanserna avlöser varandra, Abu Bakkar Suma bränner ett volleyläge helt fri framför mål, Junior sätter en tåpaj i ribban helt fri framspelad av Ramez Matti, som stundtals hade lekstuga på kanten, och Maikel Kargbo. Istället för kvittering kunde istället Newroz ha punkterat matchen. Men Kevin Dyplin kan även flyga, ett knorrat långskott tippas till hörna med en fenomenal räddning. Matchen levde i allra högsta grad.

Andra halvan av matchen hann knappt bli tre minuter gammal innan Kargbo kvitterade bortaledningen, serverad med All-inclusive av Newroz målvakt som tappade in ett avslut som knappt bör räknas som ett avslut. Kul för Kargbo som haft bättre lägen om man ska vara helt ärlig.

1-1 nu och emmalaget fortsätter att trumma på med farliga chanser. Yakoub kommer fel i boxen på ett ypperligt inlägg av Alek Singh och Kargbo bränner ett friläge från sidan där han får med sig bollen vackert och smidigt.  Martin Augar kände segervittringen och gjorde ett helt korrekt dubbelbyte.

En av inhopparna, hemvändaren Erido Poli skulle visa sig ha en fot med i vändningen. Först hinner han avsluta tätt utanför på volley, fantastiskt inlägg av Mamdouba Diaby igen. Sedan kombinerar Poli ett väggspel med Junior som helt fri sätter ledningen till 2-1. Vilket anfall från start till mål. Assyriska gör det igen, vänder ett underläge.

Innan Maikel Kargbo byts ut hinner han missa ytterligare ett friläge vackert framspelad av Wesley Ntshangase och Paul Eichoue. Assyriska sätter spiken i Newroz kista genom ett borrande långskott av Suma på en kontring i slutskedet. Sista minuterna rullar Assyriska ut Newroz i väntan på slutsignalen. Det blev en välförtjänt seger och ett anfallsspel som är roligt att titta på. Skulle Assyriska kunna avsluta anfallen på ett effektivare sätt borde nog alla lag upp till divison 1 se sig om i backspegeln.