Martin Augar: Det är kul att vara där uppe!

Junior gjorde mål för fjärde matchen i rad, denna gång på en assist av Erido Poli som fick en flygande start på sin återkomst till Assyriska.  [FOTO: Morris Esa]

Junior gjorde mål för fjärde matchen i rad, denna gång på en assist av Erido Poli som fick en flygande start på sin återkomst till Assyriska. [FOTO: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Vinst ännu en gång och en positiv formkurva senaste perioden, hur känns det?
- Det känns jättebra, gruppen mår bra och det är harmoni i laget, det har varit full fart på träningarna och det syntes idag på matchen. Vi får en fantastisk start, vi skapar riktigt bra lägen i de första femton minuterna som vi ska göra mål på, så det känns underbart.

Vi skapade massvis av chanser men hade lite problem med avsluten, har det pratats om detta på träningarna?

- Vi vet om det, vi har skapat massvis av chanser under matcher och det är något vi tränar på för att förbättra oss i den aspekten. För mig är känslan att det kommer lossna, det är mer en fråga om när.

Erido Poli gör sin första match för Assyriska sedan återkomsten och gör en assist, tankar kring hans insats?
- Jag känner Erido sedan tidigare, det är en väldigt bra kille som kommer att ge oss jättemycket energi och kvalitet framåt, framförallt en stor, stark targetspelare som även gillar att springa i djupled. Jag är glad över att han kommer in och får utdelning i assisten, det är viktigt för en anfallare.

Vi vänder ännu en match, vad säger det om mentaliteten i laget och vad sades under halvtid vid läge 0-1?
- Vi behövde trycka på, framförallt när vi hade bollen, vi kom överens om att vi i andra behövde en bättre start än i första d v s mer rörligt anfallsspel och tålamod. Nu vänder vi igen och jag är oerhört stolt över killarnas insats och det säger en del om vår mentalitet att vi aldrig viker ner oss.

Junior har gjort mål i fyra raka matcher, tankar kring hans positiva målform?
- Jag tyckte inför hösten att vi hade stort sparkapital på Junior, det han gör idag är att han ligger rätt i försvarsspelet och anfallsspelet, hans senaste mål är på ett tillslag, han försöker inte göra det svårare för sig själv längre. Han har blivit betydligt effektivare och fått större självförtroende.

Vinsten innebär att vi fortfarande är en poäng bakom Enskede IK men rycker nu ifrån lag som FC Stockholm, är det något som pratas i omklädningsrummet nu när vi befinner oss i slutfasen av serien?
- Det är oundvikligt för killarna, jag märker av det när de känner de vibbarna och jag tycker det är fantastiskt att vi kan känna så. Samtidigt är det otroligt viktigt att vara ödmjuka och jobba stenhårt varje match och jag har sagt, lite klyschigt, att vi tar varje match i taget och vi får se hur långt det räcker. Vi utvecklas för varje dag både individuellt såväl som kollektivt. Det är kul att vara där uppe!

Nästa match är mot Motala som har kommit igång nu, tankar kring den matchen?
- Jag har alltid sagt att det spelar ingen roll vem vi möter, vi ska spela på samma sätt. Vi ska fokusera på vårt eget spel och kommer inte att anpassa oss efter motståndarna.

Vad tar du med dig av denna match?
- Jag tar med mig hela matchen, jag tycker att vår start är fantastisk där vi spelar med högt tempo, vi skapar massvis av chanser. Sen åker vi på ett olyckligt mål, men rycker upp oss i andra halvlek. I helhet tycker jag att vi gör en riktigt bra match och det ger oss energi inför framtiden.


Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩