Oskärpa ställde in firandet

Båda lagen hoppade lika högt och tog med sig ett poäng vardera från söndagens match.

Båda lagen hoppade lika högt och tog med sig ett poäng vardera från söndagens match. · Foto: Morris Esa

Flera spelare tillbaka från skador och nästan en full trupp till hands. Endast Mamadouba Diaby saknades på grund av avstängning. Detta ledde till en ommöblering i backlinjen där Alekh Singh fick vikariera på vänster sida medan Lukas Johansson tog höger flank.


Starten på bataljen kontrollerades av bortalaget som hade större bollinnehav och låg rätt i sina positioner. Assyriska såg lite tunga ut. Mycket logiskt tog också IFK Haninge ledningen då bekantingen Özgur Yasar förvaltade ett läge efter passivt försvarsspel.

Sedan ändrades nästan allt, 0-1 blev 1-1 då Junior på en fin passning av Antonio Yakoub avslutade lågt vid första stolpen och Assyriska spelade som om de vore i trans. Serieledarna blev utrullade och utspelade, inte ens de svarta matchdräkterna hjälpte mot Assyriskas spel. Det lilla nästan som skulle ändra allt var ledningsmålet som borde kommit redan första halvlek.
 
Andra halvlek fortsatte precis som första slutade, ett Assyriska som hotade med fina kombinationer och fina lägen som tyvärr inte kunde avslutas kliniskt. Emellanåt stack dock IFK Haninge med ett par fina lägen, bland annat ett friläge. Den sista chansen värd att notera fick Kyle Konwea på en nick som bortalagets målvakt tippade ut till hörna.

Matchen tappade sedan all fart efter flera byten som krävde lite ändringar i positionerna. Domarens slutsignal ekade högt och besvikelsen efter två borttappade poäng ekar fortfarande i huvudet. Assyriska spelade fantastiskt stundtals och borde ha fått bättre utdelning idag. Hela laget ska ha en stor eloge till genomförandet av matchen där man som supporter fick en tankeställare om vem som är serieledare.

Många av situationerna i anfallsspelet borde ha en annan utgång men ofta väljs fel beslut. I nästa match väntar Södertälje FK, förhoppningsvis kan vi skärpa till oss och ordna en seger inför mötet mot FC Stockholm som blir en nyckelmatch i jakten på toppen.

Starelvan
1. Kevin Dyplin (MV)
5. Lukas Johansson
6. Alekh Singh
8. Wesley Ntshangase
9. Antonio Yakoub 78'
10. Ramez Matti 78'
11. Junior Kamana Wa Kamana
19. Michael Kargbo 73'
22. Nemrut Awrohum
77. Abu Bakarr Suma
88. Kyle Konwea

Avbytare
85. Jesper Edin (MV)
2. Eufrat Barmousa
3. Afram Hanna
4. Paul Eichoue
7. Admir Catovic 78'
12. Erido Poli 78'
16. Linus Hillemar 73'

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩