Dominerande Assyriska jagar vidare

Glada miner när Assyriska tar ännu en seger i jakten på kvalplatsen.  [FOTO: Morris Esa]

Glada miner när Assyriska tar ännu en seger i jakten på kvalplatsen. [FOTO: Morris Esa]

Precis som rubriken antyder vann Assyriska ganska enkelt och dominerade fullständigt matchen från start till mål. Hade den nu berömda effektiviteten infunnit sig skulle siffrorna nästan komma upp till tvåsiffrigt. Assyriska spelade en fotboll värd att applådera och visade upp briljanta anfall flertalet gånger under nittio minuter.

Redan i början anade man vilket håll det skulle barka åt. Antonio Yakoub serverade Ramez Matti från vänsterkanten men tyvärr missas ett ypperligt läge. I den tolfte minuten bjöd Michael Kargbo på sin patenterade dans längs kanten, avancerade in mot straffområdet och fälldes. Solklar straff som iskallt förvaltades till 1-0 av Junior.

Andra hemmamålet skulle inte dröja länge. Unge Yakoub igen som denna gång, genom en soloprestation där Yakoub både väggade och slog en tunnel värd sin plats på konstmuseum avancerade in mot boxen, tittade upp och levererade paketet till en rusande Abu Bakarr Suma som rakade in 2-0. Precis innan dess hade Matti ett läge som dock rensades på mållinjen. Chanserna duggade tätt men två noll stod sig halvleken ut.

Innan ens jag hunnit sätta mig ner för starten av andra halvlek ökade Assyriska på till 3-0. I båsen högst upp på läktaren är vi oense om det var Kargbo eller självmål ska stå som målskytt. Efter reflektioner med mig själv och en röst som ofta ekar i högtalarna på Assyriskas matcher får Kargbo målet. Motiveringen är Kargbos patenterade danser och situationer som denna ofta upprepas när han har bollen.

Assyriska fortsätter att dominera och samtidigt missa öppna lägen som normalt ska resultera i mål. I den 76:e minuten efter en drös med missade chanser slår Mamadouba Diaby av alla till och sätter 4-0. Fint framspelad av Junior som i sin tur fick bollen av pigge inhopparen Paul Eichoue. En eloge till ett lyckat inhopp för egna produkten Eichoue, fortsätt i samma anda.

Mitt i pressen fick AFK Linköping reducera, väldigt onödigt i matchens sista sekund då slarv i backlinjen tillät en målvakt göra mål. Målskytten Bilel Bin Saleh i Linköping är egentligen förste målvakt och fick av oförklarliga skäl spela som anfallare. Saleh, som hade nummer 19 på tröjan, byttes in 75:e minuten och var inte uppskriven i den matchtrupp som gästerna lämnat in till domarteamet inför matchen. Därför vet vi i skrivande stund inte om målet kommer att räknas eller tas bort, domarteamet var själva osäkra på detta.

Hur som helst är detta en match som visar hur bra Assyriska är men även vår största brist. Personligen tycker jag vi är seriens bästa lag rent spelmässigt men vi missar alldeles för klara lägen. Ska vi spela kval måste effektivitetsnivån stiga rejält.

Se bilder från matchen på vår sida på Facebook - klicka här!