Nemrud Kurt, 13 år och skribent på assyria.se

Många har visat intresse men få, väldigt få, har producerat. En som har producerat, självmant och kontinuerligt, är Nemrud Kurt. Han har skrivit för Assyriska på assyria.se. Vi som läst Nemruds artiklar har anat att Nemrud inte är en vanlig 13-åring. Nemrud gillar att skriva och han älskar sitt Assyriska. Att Nemrud dessutom gillar att skriva om och för Assyriska gläder oss något alldeles enormt. Som 13-åring är Nemrud oerhört vältalig och när vi träffade honom för en intervju charmade han oss med sin närvaro, intelligens och positiva utstrålning.


Nemrud har fått höra att en del personer dragit den något förhastade slutsatsen att en 13-åring omöjligt kan ha skrivit de artiklar som han skrivit. Vidare menar dessa personer att Nemrud haft hjälp, stor hjälp, av sin far Augin Kurt som är journalist och radioman på SR Internationals Qolo-redaktion.


Vi som har fått träffa Nemrud vet att han är just så skarp och vältformulerad som hans texter ger en föraning om. Nemrud själv tar lätt på kritiken och ryktena och säger att det inte hindrar honom från att fortsätta skriva för assyria.se och sitt älskade Assyriska.


Berätta lite om dig själv Nemrud.
- Jag är 13 år och bor i Upplands Väsby. Mitt största intresse är att skriva. Jag har skrivit tre böcker, en äventyrstrilogi, och en hel del krönikor. Sedan tycker också om att läsa mycket. Jag läser Sportbladet varje dag och försöker hela tiden förbättra mitt ordförråd.


Vilken klass går man i när man är 13 år?
- Jag ska börja i åttonde klass nu till hösten.


När började du skriva om Assyriska?
- Min första artikel/krönika skrev jag när vi mötte Djurgården i semifinal i Svenska Cupen 2003. Den artikeln publicerades på Assyriska Ungdomsförbundets hemsida, auf.nu.


Då var du bara 11 år. När började du följa Assyriska?
- Jag minns att bland de första matcher jag såg var när vi mötte Umeå och att matchen slutade 2-2. Det kan ha varit 1999 eller 2000. Sedan minns jag även matchen mot Sundsvall samma år.


Vad gör du när du inte skriver eller läser Sportbladet?
- Jag går i skolan och pluggar så hårt jag kan. Jag har egentligen ingen dröm direkt men hoppas ändå att det blir bra i framtiden. Sedan fyra år tillbaka spelar jag fotboll i Väsbys 91:or. Självklart ser jag också alla Assyriskas matcher, hemmamatcher Bårsta IP och bortamatcherna på TV hos mina kusiner. På Bårsta är jag antingen med min far och bror eller mina kusiner från Väsby.


Vilket är ditt bästa Assyriskaminne?
- Självklart matchen mot Djurgården. Vi spelade ut dem fullständigt. Vi hade 4-0 efter drygt 40 minuter och djurgårdstränaren sa i paus att "Det här kan vi inte vända på 1000 år.". Det var en underbar upplevelse.


Flertalet av Nemruds artiklar finns att läsa på "Mitt Assyriska".


 

Skribent:Ninos Gawrieh
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩