En bra halvlek räckte inte till poäng

En svårspelad match på fler än ett sätt orsakade en tung förlust inför sista och avgörande matchen. Här ser vi en tuff duell mellan Michael Kargbo och Aspuddens Marcelo Paine.  [Foto: Morris Esa]

En svårspelad match på fler än ett sätt orsakade en tung förlust inför sista och avgörande matchen. Här ser vi en tuff duell mellan Michael Kargbo och Aspuddens Marcelo Paine. [Foto: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Inför matchen nåddes vi av rapporter om att både Kevin Dyplin och Mamadouba Diaby skulle missa den viktiga matchen p g a sjukdom. Väl på Aspudden IP såg vi att åtminstone Diaby var ombytt och vämde upp och att Jesper Edin skulle ersätta Dyplin i målet. Assyriska såg på pappret starkt ut oavsett den lilla ändringen. Vi som följt laget vet att det spelat en fantastisk fotboll stora delar av säsongen och kom till Aspuddens IP med ett stort självförtroende i ryggen.

Sedan började matchen och allt var som bortblåst. Redan i den fjärde minuten kunde hemmalaget ta ledningen då backlinjen inte hängt med på högerkanten samtidigt som resten av försvaret inte stod på tårna. Inspel till en helt frispelad och omarkerad spelare som bara hade att raka in den förbi Edin. Inte den start som Assyriska behövde.

Första halvlek lyckades inte Assyriska få ett enda avslut på mål samtidigt som man spelade en fotboll som var både oorganiserad och slarvig. I den 38:e minuten skapade Aspudden ett läge som Edin duktigt parerar till hörna som även den blir farlig genom en nick i ribban. Rättsskiparen för dagen blåser av halvleken som troligtvis är en av de sämst genomförda halvlekarna för säsongen.

Andra halvlek skulle spelmässigt bli oerhört mycket bättre, Assyriska tog över helt och chanserna att kvittera ökade. Antonio Yakoub får på något konstigt vis bollen till skänks av en hemmaspelare. Helt fri med målvakten placerar han bollen med vänsterfoten som tar i bägge stolparna och rullar på mållinjen. Marginalerna symboliseras av just den chansen.

Assyriska skapar och försöker kvittera matchen utan att lyckas. Från ingenstans får hemmalaget en frispark som slås in i högen, studsar lite hejvilt men kommer till slut fram till en hemmaspelare som dunkar in bollen i nättaket. Det momentet fick bli beskrivningen till att gårdagen inte var vår dag helt enkelt.

Uppförsbacken efter 2-0 målet blev för brant trots flertalet försök att reducera. Det blev inga fler mål i matchen och Assyriska stod poänglösa efter slutsignalen. Med detta sagt tappade vi taktpinnen och behöver nu förlita oss på att Motala inte tar full pott i sina matcher medan vi slår Enskede i säsongens sista match. Det kan komma att bli en målsskillnadsaffär som avgör vem som tar kvalplatsen till division ett. Assyriska är en garanti när det gäller dramatik. Kom nu och heja fram laget i sista matchen och börja redan nu samla kraft för att ta nästa steg mot eliten. Detta är bara starten.

Startelvan
85. Jesper Edin (MV)
6. Alekh Singh
8. Wesley Ntshangase
9. Antonio Yakoub 79'
10. Ramez Matti 78'
11. Junior Kamana 62'
14. Mamadouba Diaby
19. Michael Kargbo
22. Nemrut Awrohum (K)
77. Abu Bakarr Suma
88. Kyle Konwea

Avbytare
1. Josef Gevriye (MV)
3. Afram Hanna
4. Paul Eichoue 79'
5. Lukas Johansson
7. Admir Catovic 62'
12. Erido Poli 78'
15. Tobil Kerimo
Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩