Assyriska missade kval med minsta marginal

Assyriskspelarna tackar sin publilk som verkligen levde upp och hejade fram laget till en fin avslutning och 5-1 seger.  Det bäddar gptt för framtiden.  [FOTO: Morris Esa]

Assyriskspelarna tackar sin publilk som verkligen levde upp och hejade fram laget till en fin avslutning och 5-1 seger. Det bäddar gptt för framtiden. [FOTO: Morris Esa]

Assyriska började spelmässigt ganska platt med många felpassningar och ett kroppsspråk som såg uppgivet ut. Möjligen var det nerverna som spökade. Enskede startade klart bättre och skapade flertalet chanser som borde resultera i både ett och två mål. Istället var det ändå Assyriska som gick till halvtidsvila  i ledning. Målet gjordes av, för dagen, fenomenale Antonio Yakoub assisterad av Ramez Matti.

Andra halvleken bjöd på allt mellan himmel och jord. Först lyckades Enskede välförtjänt kvittera genom en gammal Assyriskaspelare, Bachir Katourgi. Efter målet kändes det helt hopplöst och bortaledningen hängde i luften. Men då hade Enskede inte räknat med unge herr Yakoub som var på rent spelhumör. I en närkamp mellan två spelare snor Yakoub åt sig bollen, drar den åt sidan och bränner på ett tungt skott som touchar en Enskedeförsvarare innan den seglar in i mål. 2-1 och blodad tand för ett måljagande Assyriska.

Om det inte var tydligt innan blev det väldigt tydligt efter ledningsmålet. Assyriska gjorde nämligen ytterligare tre mål på tio minuter. Målskyttar Admir Catovic, Antonio Yakoub igen och dansande Kyle Konwea med vad de flesta på arenan trodde var nyckeln till kvalet.

Men som jag tidigare nämnt pågick ytterligare en kamp i Motala där hemmalaget slog Aspudden med klara 3-0 vilket gav Motala kvalplatsen. Verkligen synd då Assyriska som klubb gjort ett fantastiskt år och spelat bäst fotboll i hela serien.

Man snubblade till slut på målsnöret, målskillnaden blev avgörande. Ett enda snöpligt mål till för Assyriska eller ett mindre för Motala hade räckt till kvalplats för Assyriska. Det är bara att titta på tabellen för att se hur nära det är.

Vi får gratulera Motala och sikta mot nästa år som egentligen är det året vi ska ta steget. För det behöver vi få tillbaka samma stämning och känsla som vi fick till under matchen mot Enskede. Mot nya mål med nytt sikte.


Startelvan
1. Kevin Dyplin (MV)
6. Alekh Singh 78'
7. Admir Catovic
8. Wesley Ntshangase 46'
9. Antonio Yakoub
10. Ramez Matti 78'
11. Junior Kamana Wa Kamana
14. Mamadouba Diaby
22. Nemrut Awrohum (K)
77. Abu Bakarr Suma
88. Kyle Konwea

Avbytare
85. Jesper Edin (MV)
3. Afram Hanna
4. Paul Eichoue 46'
5. Lukas Johansson 78'
12. Erido Poli 78'
15. Tobil Kerimo
16. Roberto Varto
Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩