Vilken väg väljer vi för Assyriska?

Folkfest på arenan eller tomma läktare? Assyriska FF har mycket att jobba på inför kommande säsong, startskottet för det arbetet är onsdag 27 november 2019.  [FOTO: Morris Esa]

Folkfest på arenan eller tomma läktare? Assyriska FF har mycket att jobba på inför kommande säsong, startskottet för det arbetet är onsdag 27 november 2019. [FOTO: Morris Esa]

Som trogen supporter har jag följt klubben i glädje och sorg, kört land och rike runt och känt både stolthet och besvikelse. På senare tid har jag med stor sorg märkt att klubbens informationsmöten oftast handlat om att lösa en skuld. Olika styrelseledamöter har stått framför oss och beklagat den uppkomna skulden som akut behöver betalas om man inte vill att klubben ska gå i konkurs.

Det är en brandssläckningsstrategi som jag själv kritiserat på många möten. Jag har tyckt att detta påminner om en återkommande allvarlig sjukdom som endast behandlas med smärtstillande, utan att man ställer rätt diagnos och hittar rätt medicin. Därför återkommer också symptomen på denna mycket trötta patient som hela Assyriska FF får representera.

På flera informationsmöten har jag ställt frågan varför olika ledningar alltid har bett supportrar och samarbetspartners att endast lösa den akuta skulden ? varför inte istället presentera en vision (diagnos) och presentera en komplett handlingsplan (rätt medicin) istället? Förstår vi helt enkelt inte att patienten snart kommer att insjukna igen om vi inte gör det rätta för en gångs skull?

Nå, det är högtid för oss alla att bestämma oss om vi verkligen vill rädda patienten på riktigt eller fortsätta ge den konstgjord andning genom att betala akuta skulder? Eftersom vi redan testat vad som händer med kortsiktiga lösningar är det dags för oss att välja en ny strategi, nämligen att ge patienten rätt medicin en gång för alla. Annars kan vi lika gärna dra ur kontakten för gott.

Vad är då rätt medicin? Hur ställer vi diagnosen? För att svara på de frågorna måste vi samtidigt ställa oss frågorna; Vilken sorts klubb vill vi att vårt Assyriska FF ska vara? Är klubben viktig för oss? Vilken roll ska klubben spela för folket? Är Assyriska en vanlig fotbollsklubb i det svenska seriesystemet eller har vi en mission som innebär att klubben betyder mer än bara fotboll?

Jag ser gärna Assyriska FF som en symbol för något mer än bara fotboll. Självklart drömmer jag om att klubben når sportsliga framgångar och etablerar sig i eliten igen, så fort som det bara går. Men jag vill också att klubben ska stå för något mer än en enkel fotbollsklubb. Jag önskar att klubben kan fostra goda samhällsmedborgare, som i sin tur blir bättre fotbollsspelare. Jag ser också helst att Assyriska FF tar ansvar för den assyriska identiteten och återigen blir folkets röst i viktiga frågor för folkgruppen.

Hur uppnår vi då denna vision? Det finns självklart inga genvägar till framgång. Det tog oss 30 år av hårt arbete att ta oss upp i Allsvenskan första gången, förhoppningsvis behöver det inte ta lika lång tid om vi jobbar enligt en uttänkt handlingsplan och med stödet av våra supportrar och samarbetspartners.

Första steget mot målet har vi redan tagit i år under säsongen 2019. Vi har återigen, med små medel lyckats att sätta ihop ett lag som var redo att vinna serien redan i år. På ungdomssidan lyckades få en spelare uttagen till P17-landslaget. Vi har jobbat väldigt hårt för att få tillbaka känslan kring laget och känner att vi lyckades på slutet av säsongen.

Nu står en ny säsong inför dörren och styrelsens säsong med förarbetet har börjat. Det arbetet och visionen vill vi i stora drag presentera för er onsdagen 27 november 2019 ? kl 19:00 på vårt kansli. Ni är välkomna att lyssna och dela med er av era tankar och idéer, efteråt kommer det finnas möjlighet att titta på Champions Leaugue-matcherna mellan Liverpool-Napoli och Barcelona-Borussia Dortmund. Det kommer även finnas lättare mat och snacks.

Har ni frågor och förslag som ni vill ta upp på mötet är ni självklart välkomna att mejla in dem till mig moussa@assyriska.se

Vi ses för att samla kraft och dela idéer. Ni är hjärtligt välkomna!
Skribent:Moussa Esa
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩