Kulturen viktig för klubbkänslan

Världens mäktigaste kung Gilgamesh är hård och hänsynslös. Tills han lär känna Enkido. Tillsammans ger dig sig ut på äventyr där de möter vidunderliga monster, gudar och gudinnor. Assyriska FF kommer nu på söndag att följa med på jakten efter på odödligheten och hoppas få uppleva vänskap, hjältedåd och mod.

Varför besöker Assyriska FF en teaterföreställning?
- För det första för att vi vill berika våra spelare med kultur och samtidigt stötta de som jobbat hårt för att förverkliga detta verk som nästan uteslutande framförs av barn. Ungdomar är också viktiga i vår ungdomsatsning i klubben och vi vill introducera dem för hur kultur kan spela en viktig roll i deras liv som fotbollsspelare, berättar Moussa Esa.

Är det just historen om Gilgamesh som lockar eller teaterbesöket i sig?
- Både och faktiskt. Dels ser vi Gilgamesheposet som en del av vårt assyriska arv och dels hoppas vi att föreställningen stärker identiteskänslan och även föder intresset för att läsa mer böcker och besöka fler teaterföreställningar oavsett ämne. En stark identitet formar starka individer som står med båda fötterna på jorden och det ger i sin tur tryggare fotbollsspelare som vågar mer på plan. Det är vad vi hoppas på i alla fall avslutar Esa som själv sett föreställningen innan jul och rekommenderar den varmt.
 
Pjäsen är för hela familjen och alla generationer, rek ålder ca 7 år. Den framförs söndag 26/1 kl 15.00 och söndag 2/2 kl 15.00.
KÖP BILJETTEN HÄR!

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩