Ungt Assyriska spelade oavgjort mot seriekonkurrenten

Vindsnabbe Linus Hillemar rakade in 2-0 till Assyriska FF på en retur.  [FOTO: Morris Esa]

Vindsnabbe Linus Hillemar rakade in 2-0 till Assyriska FF på en retur. [FOTO: Morris Esa]

Redan efter två minuter på första halvlek träffar Huddinge ribban. Sedan följer en period av mycket slarv och bolltittande. Efter ungefär en halvtimmes spel tar Assyriska ledningen genom provspelande Amani som från vänster flanken får på ett skruvat skott bakom Huddingekeepern, otagbart. Efter målet blev spelet mer ordnat. Positivt var att högerflanken med Paul Eichoue och Eufrat Barmousa skapade en hel del oreda för Huddinge.

Till andra halvlek gjorde tränaren Martin Augar flera byten där många från P-17 fick fortsatt speltid, flera av dem debuterade i A-laget redan förra helgen mot Eskilstuna City.

Andra halvlek blev som väntat mer rörig och oorganiserad men väldigt rolig att titta på chansmässigt. Redan i inledningen skulle Assyriska utöka ledningen där en fin kombination mellan Amani med ett vacker inlägg, Lamin som nickar i ribban via Huddingemålvaktens fingrar och Linus som rakar in returen.

Efter två noll målet tog Huddinge över allt mer och ganska logiskt reducerade man i minut 66 och kvitterade även siffrorna med kvarten kvar. Huddinge anföll med allt man hade mot ett Assyriska försvar som agerade svajigt stundtals. Hemmalaget hade flera chanser att kontra in ett mål som kunde punkterat tillställningen men ofta valdes fel alternativ.

Allt som allt, en ganska vanlig försäsongsmatch med bekanta ingredienser som slutar 2-2 och det får man säga är ett ganska rättvist resultat.

Väldigt roligt att se så många ungdomar få testa vingarna. Vi tar nya tag och fortsätter vässa inför seriepremiären. Nästa träningsmatch spelas mot IFK Stocksund kommande lördag 15 februari kl 13:00. Håll utkik för eventuell livesändning av matchen.

Skribent:Mrad Barsom