Fortfarande utan seger på försäsongen

Lukas Johansson är först på bollen när hans Assyriska FF fortsätter att jaga sin första seger på försäsongen.  [FOTO: Morris Esa]

Lukas Johansson är först på bollen när hans Assyriska FF fortsätter att jaga sin första seger på försäsongen. [FOTO: Morris Esa]

Assyriska FF hade hunnit spela två oavgjorda och förra veckan förlorade man mot IFK Stocksund med 1-3. Nu stod ännu en division 2 klubb för motsåndet, nämligen IFK Lidingö.

- Vi får en ok start på matchen där vi stundtals spelar riktigt bra anfallsfotboll. Vi hittar snabba kombinationer centralt i banan och kommer rättvända mot motståndarnas backlinje med några heta lägen där vi får tryck på motståndarna. Dock är för många spelare osynkade och det syns att man inte riktigt är samspelta ännu, säger Augar efter matchen. 

Inte undra på det när det saknas sju ordinarie spelare. På skadelistan återfinns Kyle Konwea, Nemrud Awrohum, Boris Ljevar, Linus Hillemar, Eufrat Barmousa och Antonio Yakob. Kevin Sharro var även han borta, men inte  p g a skada, utan han var bortrest. På plan fanns istället fyra provspelare; en mittback, en innemittfältare, en yttermittfältare och en anfallare.

I slutet på första halvlek vinner Assyriska boll centralt upp i banan där en av provspelarna avancerar in i straffområdet och blir kapad. Domaren blåser straff som Alexander Jacob tyvärr missar. Andra halvlek bjöd inte på någon riktig fotboll. Lidigö inleder bättre och har visst tryck på Assyriska, som visserligen äger mycket boll, men utan att skapa några riktigt heta lägen. Assyriska lyckas dock med att etablera ett bra och organiserat försvarspel.

- Sett till matchen som helhet tycker jag att vi tar ett steg framåt med många unga spelare. Vi kommer till match utan sju ordinarie spelare, sex av dem på skadelistan och en bortrest. Av våra sex avbytare idag är fyra av dem från U17-laget. Den äldsta på bänken idag var född 2001. Vi har bra återväxt, analyserar Augar.

Det blev en mållös eftermiddag på arenan och Assyriska fortsätter att jaga sin första seger på försäsongen. Förhoppningsvis kommer de under nästa vecka då flera skadade spelare beräknas vara tillbaka.
Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩